Annons

 i Press/Reklam

Nu storsatsar Bergs kommun på att bli en av Sveriges bästa fiskedestinationer. Och potentialen är stor. Över två miljoner svenskar och långt fler européer har fiske som fritidsintresse. Startskottet går på lördag då fisket i Berg visas på TV.

– Vi har gott om rika fiskevatten i både fjäll- och skogsterräng. Det är en jätteresurs som vi varit dåliga på att utnyttja, säger Conny Elf, fiskesamordnare på Bergs kommun.

Under våren satsar Berg på att profilera sig som en av landets bästa fiskedestinationer. På lördag kl.17.25 är det premiär för andra säsongen av fiskemagasinet ”Fiskedestination” på TV12, som tillhör TV4-gruppen. De första fyra avsnitten ägnas åt fisket i Berg. 

I 14 av kommunens 19 fiskevårdsområden går det nu att köpa fiskekort dygnet runt via SMS och webben. Inom kort hoppas kommunen att kunna lansera ett unikt fiskekort, LjunganPasset, som gör det möjligt att fiska i hela Övre Ljungan på ett och samma kort.

Kommunen har även tagit fram en folder med kartor, informationstavlor, skyltar, påbörjat upprustning av vandringslederna runt fiskeområdena i samarbete med fiskevårdsområdena och besöksnäringen samt lanserat webbsidan vildmarksporten.se 

– Där finns all information den fiskeintresserade behöver. Webbsidan har detaljerad information om alla våra 19 fiskevårdsområden inklusive kartor. Vi berättar om våra olika fiskar, var de finns och hur de kan tillagas. Tillsammans med besöksnäringen har vi också satt ihop fiskepaket med guide, fiskekort, mat och logi, säger Conny Elf.

Utöver satsningarna på hemmaplan kommer Bergs kommun även ta plats på Vildmarksmässan i Stockholm och Sportfiskemässan i Jönköping. Förra året vann länssatsningen Drömfiske Jämtland/Härjedalen pris för bästa upplevelsemonter i hård konkurrens med Visit Norway och Visit Åland under Sportfiskemässan.

– I år ska Bergs kommun lyfta fram fisket i Norrlands inland. Sedan får vi inte glömma de minst 50 miljoner fiskeintresserade européer som knappt vet att vi finns. Potentialen att växa som fiskedestination är mycket stor, säger Conny Elf.

För mer information:
Conny Elf, fiskesamordnare Bergs kommun
Tel: width=00687-164 05 eller width=0070-571 64 05
E-post: conny.elf@berg.se | www.vildmarksporten.se

 

Vildmarksporten – ute på riktigt är Bergs kommuns satsning på fiske och friluftsliv. I Berg finns ett varierat fiske från fjäll till strömmande vatten och skog, fina vandringsleder och många möjligheter till logi. Vildmarksporten är ett samarbete mellan besöksnäringen, de 19 fiskevårdsområdena och Bergs kommun. Läs mer påwww.vildmarksporten.se.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera