Annons

interfiske-daiwa-p
 i Spinn

Jag har testat och känt på nya Fox Rage XH Jerk 195. Spöet är 195 cm långt tvådelat och betesvikten skall ligga mellan 70-150 gram. Spöet ligger i prisklassen 1349 sek. Klingan är gjord i HM7 carbon.

Spöringarna är till antalet 10 och givetvis Fuji-ringar. Korken och handtaget är i den högre klassen och tanken är att handtaget skall vara ergonomiskt. Redan när man tittar på spöet så ger det ett smäckert intryck, det märks att man har lagt ner både tid och kärlek på att göra snygga spön med snygga detaljer. När man tar i spöet slås man av att det är lätt, väldigt lätt. Att spöet ska klara 150 gram tror man inte när man tar i det, det känns för lätt och smidigt. Man upplever det lite pinnigt till att börja med, men ju längre man fiskar med det desto mer växer spöet. Jag satte på ett tungt jerk och lade till 50 gram i bly på det och det var inga som helst problem att kasta med det, inget att gnälla över där. Att jerka med det här spöet är en barnlek, man kan fiska länge med det utan att bli trött i armen.

Det enda jag reagerade över är att det nedre handtaget är i kortaste laget. Jag hade hellre sett att man flyttat fram rullfästet längst fram och använt hela handtaget till just bakhandtag. När jag kastar 150 grams beten så vill jag gärna ha en lång dubbelfattning. Men jag upplevde inte detta som ett problem utan snarare som ett önskemål till nästa fas i utvecklingen av samma spö. När jag har fiskat har jag testat det med stora shadjiggar, jerks och spinnare, och bäst trivs det med jerkbaits.

Spöet växer som sagt ju mer du använder det, det är lättfiskat, har snygga detaljer och är enkelt att hantera. Det har en bra prislapp jämfört med konkurrenter i samma klass och till och med dyrare. Jag gillar det och ser fler användningsområden då man vill ha ett kort spö.

På bilden ser du även Fox nya jiggar Pro Shad Firetail som kommer i storlek 14,18 och 23 cm. Det finns 10 olika färger lite beroende på storlek. Jiggarna har en något skrovlig yta som skall ge mer vibrationer i vattnet. Dom känns riktigt heta. Vissa ha gul paddel och vissa har röd. Dom har en wobbel-gång som ska attrahera extra mycket. Jag kan säga så mycket att dom ser BRA ut i vattnet. 

//Bo Gunnars +FishEco 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera