Annons

 i Notiser

Boken handlar om Olof Johanssons 70: åriga resa genom Sportfisket i Sverige. Grundaren av Fiskejournalen berättar här om hur osannolikt bra fisket en gång var till att fiskbestånden kunde tillåtas haverera på grund av yrkesfiske och idiotisk fiskepolitik.

Det var svårt att läsa denna bok utan att bli förbannad över det arv tidigare generationer lämnat över till oss idag. Utöver Olofs önskan att med sin bok väcka sina läsares engagemang så underhåller han med anekdoter ur sin karriär och sina funderingar kring vad som utmärker en ”riktig” fiskare. Vi får också följa med i historien om utvecklingen av exempelvis flugspön som i dag görs av kolfiber och nanomatrial och här man kan snabbt konstatera att allt var nog inte bättre förr… Boken riktar sig speciellt till dig som vill läsa om hur sportfisket i Sverige växt och utvecklats till hur det ser ut idag. Hur press och storfångstregistrering, något som vi idag tar för självklart, sakta växte fram.

Boken ger svar på mycket när det gäller svenskt sportfiskes utveckling och historia men väcker också frågor om vart vi är på väg. Man brukar ju säga att ”se på historien så ser du framtiden” och med det i tanken inser man ganska fort att om vi ska kunna föra sportfisket vidare till kommande generationer så är det dags att vi fiskare går samman och ser till att det genomförs kraftiga åtgärder för att rädda och öka våra fiskbestånd. Att det behövs riktig kraft för att värna om vårat största fritidsintresse. Läs boken, bli förbannad och gör något innan det är för sent.

//Bo Gunnars

Titel: Född Fiskare
Författare: Olof Johansson
Förlag: Isaberg förlag
Utgivningsår: 2012
ISBN: 978-91-7694-858-3

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera