Annons

interfiske-daiwa-p
 i Spinn

Dags för test av en gäddpåk. Jag är alltid nyfiken på spön man drar stora spinnare med och då jag testade Daiwas nya Procaster PR902-B så blev jag inte besviken. Spöet är lite ”påkigt” när man tar i det, och kommer först till sin rätt under belastning.

Spöet är avsett för beten upp till 150 gram vilket stämmer och jag har utan problem skickat beten som vägt 120 och uppåt. Kastlängderna blir bra – till och med väldigt bra. Med en kraftig jerkrulle kastar man mycket långt. Idén var från början att jag skulle testa detta spö för att se hur det fungerade med stora spinnare men efter att ha gått från spinnare till spinnerbaits till stora tailade spinnare så blev betena bara större och större. Spinnare ger bra kontakt och huggen blir väldigt tydliga. Spöet är 270 cm långt och passar dig som vill kasta stora jiggar shadar och stora spinnare, men som inte vill ha ett kort jerkspö. Det går jätt att ”jerka” med en stor vev på rullen bara genom att använda veven. Får man en gädda att hugga så gungar spöet skönt hela vägen ner i handtaget. Mothuggen sitter nästan av sig själv, man behöver inte anstränga sig mycket.

Det här är ett bruksspö med en bruksfinish som håller. Jag satte flera beten i botten för att sedan rycka loss dom med spöt och det var inga problem, spöet höll. Med 0,35 flätlina slet jag tills jag hade rättat ut krokarna på betena, spöet höll. Det finns en 8 fotare och en 9 fotare i samma serie, om du är nyfiken på det här spöt tycker jag att du ska jämföra dessa två. En del väljer 8 fotaren då man upplever den som ”lättare” och enklare att transportera.

Personligen tycker jag att detta spö är ett extremt bra köp, dett är rejält tryck i spöt och det är en kastkanon. Spöet konkurrerar utan problem med spön i högre prisklasser. Kanske inte finish men i kvalitét, tryck och kastegenskaper. Spöt är helt klart prisvärt, speciellt som rekommenderat pris ligger på strax under 1000 lappen ca 949 kr. 

//Bobbo +FishEco 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera