Annons

 i Press/Reklam

Just nu funderar Sveriges elever i årskurs 9 för fullt kring sitt kommande gymnasieval. Sportfiskegymnasiet på ForshagaAkademin är en spännande och unik gymnasieutbildning för elever som vill arbeta med sportfiske, fiskevård, turism och företagande efter sin student.

Vare sig drömmen är att jobba som fiskeguide, att starta egen fiskebutik eller att jobba med att bevara våra fiskevatten, så är det här rätt väg att gå.

Väljer man studiespåret får man dessutom grundläggande behörighet för vidare studier. På schemat finns bl.a. fiske- och vattenvård, naturguidning, matlagning, företagande och biologi och alla elever läser Ung Företagsamhet som ger värdefulla kunskaper om man vill starta eget efter gymnasiet.

Skolan har under hösten haft kontakt med många sportfiskeintresserade elever på olika gymnasiemässor, skolans öppna hus, på praktikbesök samt via mail och sociala medier. Det är riktigt roligt att se att intresset för Sportfiskegymnasiet är fortsatt starkt.

För ungdomar som är nyfikna på hur det är att plugga sportfiske på ForshagaAkademin så är ett tips att följa bloggen, www.sportfiskeskolan.se. Det är elever i årskurs 1 som driver bloggen i kursen svenska. Syftet är att eleverna ska utvecklas både muntligt och skriftligt, samt att lära sig mer om både sportfiske och webbpublicering.

Nu i juletider bjuder eleverna på julkalendern “24 dagar med Sportfiskeskolan”. I kalendern öppnas spännande paket med fiskeprylar från ABU.

//Forshagaakademin
Besök skolans hemsida www.forshagaakademin.se , skolans Facebook-sida eller följ “ForshagaAkademin” på Instagram för ännu mer information och inspiration från Sportfiskegymnasiet!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!