Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser, Trolling

Delad glädje är dubbel glädje! Den här fantastiska fisken guidade Tobias Moberg upp under en tur för kort tid sedan. 

Hela 131 cm och 13900 gram tung! Betet var en Roach på 32 cm från Savage Gear i färgen Real roach! Så här berättar Tobias själv:

– Det var en kylig måndagsmorgon med en temperatur strax under 0 grader. Återigen var det dags för guidning. En holländsk familj hade kommit till Dalsland för att få möjligheten att prova på och uppleva gäddfiske, nu under hösten.

Vi startade dagen med spinnfiske, men insåg snabbt att den större mängden med betesfisk stod längre ut på de större djupen i närheten av strukturen.
Vi bestämde oss då för att ändra taktik och gick då över till trolling.

Efter att jag släppt ut alla de sex spöna tog det inte lång tid tills det högg i det inre spöet. Min första tanke var då att det var bottennapp. Men insåg när jag väl tog tag i spöt att jag kände stora huvudskak. Jag räckte över spöet till den ena gästen och han fick kämpa länge. Fisken tog massvis med lina och var svårt att få upp till ytan. Efter en stund fick vi upp den till ytan och landade den i håven.

Jag vände mig om och berättade för gästerna att detta är den största fisk jag någonsin hade sett. Jag lyfte upp gäddan ur hoven och la den på mätbrädan och insåg att gäddan då stack ut över måttbrädans längd, vilket var 130cm.

Vi började skrika av glädje och insåg vad som hade skett. Mätning och vägning av gäddan skedde, samt så tog vi några bilder för att sedan släppa tillbaka henne för att låta då henne simma tillbaka till sitt rätta habitat. Lyckan och glädjen i båten var total, en bättre dag kunde vi inte ha önskat oss.

Det finns ingen bättre känsla att dela denna glädje med, än med gäster under en guidad tur. Ett stort grattis till grabbarna som var med i båten.

Här hittar ni fler SuperSizefiskar!

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!