Annons

 i Tävling

Septembervinsten i SuperSize blir denna gång delat. Vi har nämligen två skickliga gäddjägare med lika långa gäddor. Stort grattis till båda som får finfina priser från Abu Garcia. Så här berättar dom själva.

Elias Larsson.
Efter en lång tid av abborrfiske var de på tiden att kolla om gäddan var i farten, så jag åkte ut vid fyra tiden å började trolla, med inget hände på nån timme så man va nära på att packa ihop… och då vid sju tiden böjer sig spöt markant å en lång kamp utspelar sig men tillslut ger hon sig och jag får upp henne i båten…. fick inget mer den dagen men de gör inte så mycket =)
  

Anton Svensson
Planen var att ta en halvdags fiske med målet att ta några fina gäddor. Vi drev med båt på lagom kastavstånd ifrån land. Fisket var ganska trögt utan några kontakter, men det som skulle hända härnäst kunde vi aldrig ana. Allt jag känner är ett groteskt tungt hugg och fisken går rakt mot botten för att sedan börja rusa bort från oss. När vi får se fisken första gången gissar vi på runt 8-9 kanske 10kg, men 10kg kanske är lite väl högt att tänka sig, säger vi. När vi sedan får upp fisken i båten ser vi hur tjock den är och att den är över 10kg är bara att konstatera. Vi går iland för att väga, mäta och fota fisken. Efter vägning och mätning kan vi konstatera att fisken väger 14.050kg och är 128cm lång. Några snabba foton och fisken får gå hem igen. Stort jubel utbrister och ett nytt pb är klappat å klart. Lite senare lyckas jag även fånga en gädda på 107cm och 7,9kg. Detta var den första gången jag lyckats fånga två gäddor över 100cm på samma dag. Ett stort tack till Jocke för en kanonlandning av mitt nya pb.
  

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera