Annons

 i Eko/Miljö

Digital karta för strand och stadsnära fiske runt Vänern Maj månad är för många förknippat med starten på årets fiskesäsong.

Traditionsenligt startar sommarfisket igång för många på Kristi himmelfärdsdagen, som också brukar kallas ”Första metardagen”, men även första maj är en populär fiskehelg. I år kan sportfiskare runt Vänern använda sig av en ny digital fiskekarta som guide på fisketuren.

Kartan har tagits fram inom projektet HåV – Hållbar fisketurism i Vänern i samverkan med framförallt lokala fiskeföreningar och sportfiskare. Med kartan vill vi förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är idag många både lokalbor och besökare som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern.

Vi vill också slå ett slag för att ta cykeln på fisketuren. Cykel är ett enkelt och trevligt sätt att ta sig runt mellan fiskeplatser, inte minst i urbana och stadsnära miljöer där det ofta finns en väl utbyggd cykelinfrastruktur med bra tillgänglighet till fiskeplatser. Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i Karlstad-, Hammarö-, Kristinehamn-, Mariestad och Vänersborgs kommuner.

Kartan hittar ni här! eller genom att scanna QR-koden nedan.

Kontakt och mer information: Projektledare: Simon Jonsson Simon@fiskeomradevanern.se 073-093 97 15 För fisket i Karlstad & Hammarö Nedre klarälvens fvof: info@nedreklaralven.nu För fisket i Kristinehamn Tommy Högkvist: 070-66 11 388 För fisket i Mariestad och Tidan Sten-Gunnar Stensson: 070-32 93 332 För fisket i Vänersborg Kristoffer Ottosson: 073-39 25 023

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera