Annons

 i Fluga

Magisk premiär hade vi, jag, roger och thomas dehlin fiskade nedre hongslo och 23,45 en kvart innan premiären är vi där och rekar och drar sticka vars vi ska börja fiska .. vi börjar alla på premiären eftersom det är premiär. jag drog mellanstickan och fick ta mitten, roger drog bästa stickan han tog längst ner mot nacken och thomas fick börja längst bak, 1 minut kvar till premiär, vi ser 2 feta vak längst nere på nacken och det ser ut som gående fisk. några kast senare känner jag nåt luggar flugan och jag väntar nån sekund innan jag lyfter spöet och känner tyngden, han vill bara djupare och börjar röra sig uppströms då förstår vi att det är en grov lax, han känner sig trygg i djupet och jag får pressa så det känns som spö och tafs håller på ge vika, han ger efter och efter några rusningar över älven och uppströms och 50 minuter senare tar min kompis och kollega roger fisken och lyckan är total , jag skakar och skriker allt vad jag orkar när jag ser att fisken är betydligt större än jag hade kunnat hoppats och drömma om.

Direkt när vi landat denna kastar thomas ut klumpen och börjar dra ut skjutlina för att göra ett riktigt kast..men mer hinner han inte för en ca 8kg lax har redan tagit flugan och vi landar den efter en intensiv fight och releasar den.. roger krokar en lax direkt efter och drillar i ungefär 5 minuter han pressar fisken och vi får se den uppe vid ytan och det är en riktig storlax , han fick en året innan på 16,5 och denna ser ut att vara i samma klass men släpper efter detta, galen premiär och jag själv har tagit en hel del laxar efter det i både gaula och orkla men den här kvällen glömmer jag aldrig och fisken får torbjörn figaro på figarosfisk.se göra en avgjutning på, inte bara den största fisken jag landat men utseendet och konditionen och så vacker.. många stora laxar ser vanskapta ut men denna lax är det vackraste jag skådat.

Längden 121 cm och 18,4 kilo avblodad och lång-lusad hane tagen med ett guideline lecie 14,8ft 10-11 fast powertaper s2/s3 svart/orange fluga bunden på koppartub.

nu går jag ut i hörneån och jagar stor öring

mvh

Nicklas Lindgren  

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!