Annons

interfiske-daiwa-p
 i Spinn

Rasmus Ljungqvist är en kille som verkligen kan sitt gäddfiske, varje år händer det något stort… den här gången blev det riktigt stort!!! En av årets absolut största gäddor överlistades vid en riktad satsning på just stor gädda… Så här berättar Kung Rasmus själv…

– Jag och Tobbe Fränstam hade planerat en endagars gemensam fisketur sedan en vecka tillbaka. Efter en trög förmiddag med ett fåtal mindre utlekta fiskar så ankrar vi över en strömsatt djuphåla där vi tidigare fångat hyggliga fiskar.

Jag hade i denna stund fångat nio gäddor över tio kilo. Tobbe skojar och säger; – Håll ordentligt i spöt för du vet att den tionde över tio brukar väga över femton! (Tobbes tionde vägde över 16) Efter ett par kast får jag så ett helt vidunderligt tungt hugg på min gäddfärgade Mcrubber. De första 2-3 sekunderna trodde jag nästan att draget fastnat i sprängstenen på botten, men sedan fortplantade sig långa tunga knyckar i spöt. Tobbe är den som ser fisken först och utbrister direkt:- lätt 15 plus!

Jag är så nervös så att benen knappt bär mig och tänker bara på att få upp fisken! Efter en säkert 5-6 minuters hård kamp så kan Tobbe sluta maskorna runt gäddan som är enorm. Den vägs till det nya personbästat 16,6 kg innan hon varsamt får simma tillbaka till sitt rätta element!

//Rasmus Ljungqvist

Ps, du har väl inte missat senaste numret av +MagazineFishEco

Läs på dator eller tele här -> +MagazineFishEco

 


Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!