Annons

 i Vertikalfiske

Grymma Elis Wessmark är en av Värmland och Karlstads skickliga sportfiskare som vi ofta ser med stora fiskar. I Elis fall även med diverse beten då han även gjuter o snidar riktigt fiskliga beten!

Nu har han slagit till med vad som bara kan kallas en drömlake, som han i trogen värmländsk tradition mörkat ett bra tag. Fisken togs på jigg betad med nors dessutom!

Så här berättar han själv:

– I flera år har jag målmedvetet jagat ett nytt personbästa på lake. En fisk över fem kilo och den skall vara tagen på vertikalfiske. Det har gjorts oändligt antal turer till en mängd olika vatten. Nya ställen har testats, nötts och lagts till handlingarna.

Vi har brutit is, slirat i näst intill obefintliga ramper och svurit över bakslagen. Vi har suttit i båten iskalla nätter, räknat stärnfall och druckit kaffe i månljuset.
Det har vart nära flertalet gånger men alltid stolpe ut med vikten. Självförtroendet har fått sig en törn både en och två gånger, speciellt på alla ensampass som har gått så åt helvete att man aldrig ens har berättat att man har var ute. 

Så plötsligt sker det. Fel tid, vatten och plats mot vad jag trodde. En oerhörd lättnad och en enorm glädje. Nu är ribban höjd och nya mål satta. 
Fisken var 91cm och vägde 5880g.

//Elis Wessmark

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!