Annons

 i Press/Reklam

Vi vill ge ett stort tack till alla som köpte lotter under vår minimässa i helgen. Och ett lika stort tack till de leverantörer som skänkt priser. Totalt lyckades vi få in hela 15375kr till 8-fjordas fiskevård som främjar havsöringen!, skriver EL-GE Sportfiske på sin Facebook.

Under helgens minimässa stod 8-fjordar vid EL-GE Sportfiskes lottbord där det fanns priser för värdet av ca 21000:- som lottades ut. De pengar som lotterna genererade på mässan gick oavkortat till 8-fjordars fiskevård och främjande av havsöring.

 – 8-fjordar är ett samarbete mellan fem kustkommuner för att skapa en bättre havsmiljö och bevara de unika fiskbestånd som finns kring Orust och Tjörn. Arbetet har bedrivits aktivt sedan 2009 och involverar kommunpolitiker, tjänstemän, myndigheter, universitet, företagare och ideella organisationer som jobbar med miljö och fiskefrågor. De åtgärder som genomförs ska ligga i linje med det nationella miljömålet ”Ett hav i balans och en levande kust och skärgård”. 

En viktig del i arbetet är att sprida kunskap och engagemang genom lokala praktiska projekt, tillexempel restaurering av vattendrag, säger Sara Ejvegard på 8-fjordar.

Läs mer här -> EL-GE

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera