Annons

 i Fluga

Europeiska Mästerskapen i flugfiske avgörs i Jämtland den 12-18 augusti 2014. Tävlingsvattnen består av kända Ammerån, Öravattnet och Ösjön. Tävlingssträckorna finns nu markerade på kartor.

Ett 15-tal lag deltar i tävlingarna, bland annat från länderna; Italien, Norge, Holland, Rumänien, Frankrike, Polen, England, Finland, Spanien, Skottland och Sverige. Totalt kommer det finnas cirka 75 tävlingsfiskare på plats i Jämtland i augusti – både herr och damlag. Varje lag består av fem tävlande och alla lag har sin utgångpunkt i Östersund under tävlingsdagarna.

– Intresset för sportfiske växer varje år och vi är otroligt stolta över de fina vilda och lättillgängliga vattnen som finns i Jämtland. Att EM hamnar här är ett internationellt kvitto på hur bra flugfiske vi har, säger Kenneth Ottosson, projektledare för EM i flugfiske.

Tävlingen består av båtfiske i Ösjön och Öravattnet samt tre strömfisken i vilda Ammerån. Vattnen ligger i östra Jämtland, cirka 30-60 minuter från Östersund.  Kartor över tävlingsvattnen:

http://effc2014.com/competition-waters/

Den officiella invigningen sker den 12 augusti i Badhusparken, Östersund.

Kontakt:

Kenneth Ottosson, projektledare European Fly Fishing Championship 2014, telefon 070-607 84 22

EM i flugfiske genomförs den 12-18 augusti 2014 i Östersund, Jämtland, Sverige. Tävlingarna sker i Ammerån, Öravattnet och Ösjön ­. Jämtland är ett av världens bästa fiskeområden, känt för lättillgängligt vildmarksfiske – vilda vatten och vild fisk.  http://effc2014.com/

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera