Annons

 i Mete

Duktiga sportfiskaren Erik Petersson är blott 20 år gammal och presenterar här sin fjärde abborre över 2-kilosstrecket, och det är inte vilken fisk som helst vi pratar om… Abborren var otroligt tjock, dessutom fångade kamraten Jerry Widell en ännu större… Erik som bl.a. arbetar som fiskeguide på FishingInSweden, berättar hur det gick till denna magiska fiskedag som levereade många stora abborrar!

 

För ca en vecka sen var jag och min kollega ute på ett morgonpass innan jobb. Vi krigade på och fisket var segt. Efter att vi fiskat ett lite djupare parti valde vi att flytta oss och fiska lite grundare. Detta visade sig vara succé. Mitt första kast resulterade i en fin abborre som vägde 1482 gram och var 44 cm lång. Jag kastar snabbt ut på samma plats igen och det dröjde inte länge innan det suger till i grejerna igen. 

 

Efter en hård fight med tunga gung kunde jag sedan landa min livs abborre. Väl i håven kunde jag se en otroligt smällfet fisk. Vi mätte den till 48 cm lång och 41 cm i omkrets. När jag vägde fisken och kollade på skärmen kunde jag se ett nytt PB. 2210 gram och lyckan var total! Efter ett litet kramkalas i båten kastade jag ut igen, det dröjde knappt fem sekunder innan jag hade hugg igen och krokningen satt där den skulle. Även denna fisken kändes mycket bra och när vi håvade denna kunde vi se ännu en mycket tjock och fin fisk. 45 cm lång och 1660 gram… 

 

Vid detta ögonblick kan jag inte fatta vad som precis hänt. 1482, 2210 och 1660 gram i kasten efter varandra. Tiden går och vi måste snart bege oss mot jobbet. Men jag vill hinna ett kast till och även denna gång hugger det direkt. Fisken gör inte mycket till motstånd och jag handlandar fisken och kan konstatera ännu en fin fisk. 1300 gram och lyckan var total. Efter denna fisk fick vi snabbt bege oss mot jobbet med ett stort leende på läpparna. Så alltså 1300, 1482, 1660 och slutligen 2210 gram i fyra kast i rad.

 

På kvällen bestämmer vi oss även då att åka tillbaka och fiska någon timme. Fisket var extremt segt men precis innan vi ska åka hem hugger det på kompisen spö. Efter en tung drillning kan vi se ännu en fet abborre. Exakt som min tidigare samma morgon. 48cm lång och 41 cm i omkrets och en vikt på 2220 gram. Vi kan snabbt konstatera att det inte är samma fisk. Efter några snabba foton får fisken friheten tillbaka. Vilken dag. två abborrar över 2200 gram och två nya pb:n… Svävar på moln! Säger Erik till +FishEco.

 

Vi på +FishEco gratulerar så klart och hoppas att Erik lyckas väl även i framtiden, grattis Erik!

Ps, du har väl inte missat senaste numret av +MagazineFishEco

Läs på dator eller tele här -> +MagazineFishEco

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera