Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Erik Lundevall från fiskeklubben Rena Rama Löjan i Uppsala blev årets mottagare av Torbjörn Åslunds minnesstipendium. Under en fiskeaktivitet vid Fyrisån i centrala Uppsala överraskades han av förbund, klubbar, vänner, butiker och representanter för fiskeredskapsbranschen.

Torbjörn Åslunds minnesstipendium är den finaste utmärkelsen du kan erhålla som ideell ungdomsledare i sportfiskesverige. Sedan 2009 har stipendiets 20 000 kronor delats ut av fiskeredskapsföretaget Abu Garcia, promotionföretaget Hello Sweden och Sportfiskarna i syfte att premiera en person för sitt arbete med att främja ungas intresse för sportfiske, fiske- och vattenvård.

Den här gången var det Erik Lundevalls tur. Och under ett lämpligt år dessutom. Det är i år nämligen 30 år sedan Erik var med och bildade Fiskeklubben Rena Rama Löjan på Björklinge fritidsgård i Uppsala. Ända sedan dess har den centrala tanken i klubben varit att utgå från ungdomarnas intresse, kunnande och idéer. Erik utvecklade tanken i samband med utdelningsceremonin:

– Jag har själv aldrig varit någon proffsfiskare. Jag har lärt mig det mesta av alla ungdomarna som jag har haft förmånen att lära känna under de här åren. Att vara ute tillsammans i naturen och se ungdomarnas utveckling har varit det viktigaste för mig. Och såklart även det fina och lärorika i att driva en förening tillsammans. Nästan alla våra medlemmar är juniorer och det är också ungdomarna som leder styrelsearbetet.

Även i år lyckades överraskningsmomentet vid stipendieutdelningen då Sportfiskarnas ungdomsansvarige Oscar Trowald och Olle Lidesjö, försäljningschef på Abu Garcia, smög sig på Erik ner vid Fyrisån. Ett stort och högljutt grattis mötte Erik där han satt i sin stol.

– Jag blev helt överraskad och rejält ställd. Det tog några minuter för mig att få ihop allt. Men detta var otroligt kul. Självklart känner jag mig stolt. Jag vill också passa på att dela med mig av äran till Mats ”Nisse” Nilsson som varit med mig i föreningen i alla år, berättade Erik.

Olle Lidesjö från Abu Garcia lämnade över stipendiechecken med ett stort leende.

– Det är en riktig höjdpunkt att dela ut detta pris varje år. Och Erik känns som en väldigt värdig mottagare, en riktig eldsjäl med ett inspirerande engagemang. Han brinner verkligen för ungdomarna.

Det känns från Sportfiskarnas sida väldigt speciellt att kunna få vara med och dela ut priset till den ytterst sympatiske och hängivne Erik Lundevall – en sann föreningsmänniska som under så många år har lyckats förena ungdomsdemokrati och sportfiskeupplevelser på ett mycket unikt och inspirerande sätt. Det ska bli väldigt spännande att få fortsätta följa hans och klubben arbete under kommande år.

Sportfiskarna slår vakt om allas tillgång till ett bra fiske och arbetar för friska fiskbestånd i friska vatten. Sportfiske är en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med två miljoner utövare som varje år lägger mer än fem miljarder kronor på sitt fiske.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!