Annons

 i Notiser

På Länsstyrelsen i Hallands län jobbar den första kvinnan i landet med titeln länsfiskekonsulent. Vi ställde några frågor till henne.

Hej Erika! Vad gör en länsfiskekonsulent egentligen?
Hej, jag jobbar med alla typer av frågor inom länsstyrelsen som berör fisk eller fiske kan man säga lite förenklat. Det är allt ifrån att svara på frågor från allmänheten som rör fiske, svara på remisser som rör reglering av fisket, delta i vattenverksamhetsärenden där fisk/fiske påverkas tex vid vattenkraftverk, miljöprövningar eller rensning/grävningar i vatten.

Vi fattar även beslut om en rad olika saker utifrån fiskerilagstiftningen till exempel tillstånd till utplantering av fisk, elfiske m.m. Vi fattar även beslut om en del olika bidrag såsom bidrag till fiskevård och fisketillsyn. Vi hanterar även EU-stöd inom Europeiska havs- och fiskerifonden samt sälskadeersättningar. I Halland har vi fortfarande kvar ett yrkesmässigt fiske som vi jobbar med på olika sätt, vi yttrar oss när det är nya fiskeregleringar på gång och vi deltar i möten som rör fiskefrågor…

Läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera