Annons

 i Ettan, Notiser, Press/Reklam

Du kör bilen ända fram till det glittrande fiskevattnet, haffar spöet och fiskar hela dagen. När det är dags att krypa till kojs trycker du på fjärrkontrollen. En minut senare har du ett boende på biltaket. Det låter nästan som en dröm, men så är det inte – Dometics nya taktält för personbilar finns idag på den svenska marknaden.

Att upptäcka världen på fyra hjul sätter guldkant på tillvaron för många sportfiskare. Det som tyvärr ofta hindrar spontana strapatser är all logistik och besvär med utrustning som krävs för att leva ute i naturen. Nu har Dometic hittat en delikat lösning på just det här problemet. Med nya biltakstältet TRT120E sover du skönt på plant underlag och dessutom är det nya tältet rest på nolltid – vilket sparar in värdefull fisketid.

”En minut senare har du ett boende på biltaket.”

Bo och fiska på samma plats

För de fiskeplatser som möjliggör boende på strandkanten är Dometics taktält perfekt. Du kommer nära naturen och missar inte ett hett ögonblick. Och för dig som är trött på mygg, styva vindar och annat som faktiskt kan vara påfrestande i naturen så är det bara att klättra upp för den teleskopiska aluminiumstegen, stänga igen myggskyddet och ta det lugnt. Koll på vattnet har du genom fyra integrerade tältfönster. Bara en sådan sak som att du kommer upp en bit från marken gör skillnad för komforten. Du slipper obekväm kupering och markkyla och håller dessutom ovälkomna tältgäster på avstånd.

Dometics nya taktält passar de flesta bilmodeller. Du får ett stabilt och skönt boende nära naturen. Ett stabilt PVC-fodral skyddar tältet under färd.

”För de fiskeplatser som möjliggör boende på strandkanten är Dometics taktält perfekt.”

Hård på utsidan, mjuk på insidan

Dometic TRT120E är skapat för alla fiskeäventyr och bjuder den mest bekväma sportfiskaren på både komfort och trivsel . Inne i tältet finns en integrerad fem centimeter tjock skummadrass med hög densitet, som är tillräckligt stor för att två personer ska kunna sova bekvämt. Taktältet är byggt för att tåla våra nordiska väderförhållanden och är sytt i en tvålagerskonstruktion som pallar med de mest krävande fisketurerna. Taktältets robusta design har förstärkts ytterligare med ett hållbart vattentåligt tältskydd av PVC med ett UPF 50+-skydd som klarar vilket skitväder som helst.

”Du slipper obekväm kupering och markkyla och håller dessutom ovälkomna tältgäster på avstånd”

12-voltsdrift och fjärrkontroll
När du använder Dometic TRT120E känner du direkt att konstruktionen är gjord för att hålla. Taktältet är tillverkat av lätt aluminiumlegering och trots den hopfällbara konstruktionen så är tältet mycket stabilt, vilket känns tryggt vid fiske under blöta och blåsiga förhållanden. I det nedfällda transportläget skyddas tältet av ett kraftigt PVC-överdrag och bygger inte mer än en slimmad takbox. När du hittat din favoritfiskeplats tar du bort överdraget och trycker på fjärrkontrollen. Genom 12-voltsdrift reser du tältet på bara någon minut. När det är gjort är tältet redo för att användas. Samma sak gäller när du ska vidare – en knapptryckning och tältet är tillbaka i transportläget.

Markisen är ett smart tillbehör till tältet och kan användas på flera olika vis för att skapa mer utrymma. Glöm tältpinnar, snören och aluminiumstänger – en fjärrkontroll räcker.

”Du väljer själv hur du monterar markisen, antingen kan du skapa ett större utrymme som du kan stänga om eller ett tak.”

Multifunktionell markis och uppblåsbart basläger

Dometic TRT120E finns i två olika kulörer, en naturgrön och en blå färg som kallas Ocean. Ett smart tillbehör som kommer uppskattas av oss sportfiskare är den multifunktionella markisen. Markisen täcker snabbt en regnfri uteplats och är ett bra skydd för fiskeutrustning, vadare, vadarkängor eller annat man gärna har på utsidan boendet. Du väljer själv hur du monterar markisen, antingen kan du skapa ett större utrymme som du kan stänga om eller ett tak. De justerbara aluminiumstängerna och med tillhörande stormsnören håller markisen på plats.

Med nya Dometic HUB i bagaget blåser du snabbt upp ett basläger. Du skapar således en skyddad utomhusmiljö och ett en mittpunkt för fiskehistorier, förtäring av mat eller en skyddad vilostund. Dometic HUB blåses enkelt upp för hand genom det utvändiga munstycket. Du reser HUB:en på bara några minuter och säkrar det med tillhörande stag-systemet. HUB:en kan användas fristående som den är eller kombineras på fler enheter, kopplas till bilar och fungera som fristående tält.

Med en Dometic HUB i bagaget säkrar du ett torrt och bekväm uteplats.

Följ den här länken för mer information om Dometic TRT120E! 

Obs, detta är en annons från Dometic, se kategori press/ reklam

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera