Annons

interfiske-daiwa-p
 i Ettan, Notiser, Tävling

Här kommer rapport från tävlingsgeneralen Svante Otter och Svenska Specimentävlingen 2022. Ett fantastiskt år för svenskt specimenfiske. Vi bör även hylla Svante som ideellt driver tävlingen med den äran!

– Hejsan allesammans! Vill först säga att det är en ära att få driva denna tävling och få utveckla den och få godkänna alla era fina fångster. Det har varit ett riktigt riktigt bra år, inget tjafs eller bråk utan allt har flutit på grymt bra och det har kommit upp oroligt många fina fiskar. Många har gjort helt sjukt bra ifrån sig i tävlingen både i lagen och individuellt.
Kikar man på listorna så är det vissa helt overkliga fiskar som kommit upp och till och med ett par svenska rekord eller vad sägs om Victor Gustavssons helt galna vimma på 1660gr.

Dagen innan hade även Andreas Malmros tagit en vimma över svenska rekordet på 1490gr , helt galet och hatten av för dom .

Sen har vi Andreas Åkerlund som lyckades ta svenska rekordbraxen hela tre ggr och svenska rekordvikten är nu 8700gr, sjuk fisk.

Man kan rada upp superfina fiskar ifrån detta år, men det är nog enklare om ni går in och kikar på listorna för annars kommer denna texten bli väldigt lång.

Nu till topp tre i den individuella tävlingen

1. Alexander Björk har gjort en helt makalös säsong och satsat allt för att vinna tävlingen och det lyckades han med , hatten av för en makalöst bra genomförd säsong och ett stort grattis till den individuella segern. Alexander landar på hela 586 poäng.

2. Mikael Gustafsson har även han gjort en helt makalöst bra säsong och har fiskat jämt och fått riktigt fina fiskar och närmade sig faktiskt Alexander mot slutet av säsongen, han landar på fina 526 poäng.

3. Filip Dorsén va för första gången med i svenskan detta året och vilket debutår han haft, att sluta trea i tävlingen under sitt första år är en riktigt bra bedrift , han landar på 384 poäng.

Nu till topp tre i lagtävlingen.

1. C4 Specimen som har haft ett riktigt bra år och riktigt riktigt många fina fiskar har fångats och på så vis har man lyckats hålla undan för lagen under och lyckas för första gången vinna svenskan specimentävlingen efter att man kommit två och trea flera år. Stort grattis till vinsten och en riktigt bra genomförd tävling 2022.
C4 specimen landar på fina 1307 poäng.

2. Team mött har även dom gjort ett riktigt fint år som vanligt i tävlingen och landar i toppskiktet även detta året och det såg under vissa delar av tävlingen ut som att dom skulle ta hem det iår, men nådde inte riktigt fram.
Team mött landar på fina 1126 poäng.

3. Mörtley Crue har fiskat sig uppåt i tävlingen sakta men säkert och slutar riktigt nära Team mött som slutar endast 4 poäng före. Sjukt spännande slut och riktigt bra genomförd tävling.
Mörtley Crue landar på fina 1122 poäng.

Stort grattis till vinnarna av svenskan både i lag och individuellt , grymt kämpat allesammans, priser osv kommer framöver.

Stort tack för 2022 år säsong, nu drar vi igång 2023 och jag hoppas på att se riktigt många lag och individuellt tävlande.

Mvh Svante Otter tävlingsledare
Svenska Specimentävlingen

Länk för att se alla resultat och alla fina fiskar hittar ni här nedan. https://www.specimensvenskan.se
Du vet väl att du kan läsa alla fiskenyheter gratis på appen FishBrain Ladda ner Fishbrain här 

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera