Annons

 i Notiser

Ett val för havet – det vill EU-kandidaterna driva! Inför det stundande EU-valet 9 juni har BalticWaters frågat de svenska riksdagspartiernas toppkandidater vilka Östersjöfrågor de vill driva under den kommande mandatperioden 2024–2029.

Vid första anblick tycks partierna och deras kandidater inse allvaret och vill uppnå en mer hållbar förvaltning av Östersjön, men vid närmre analys framkommer märkbara skillnader i både tillvägagångsätt och strävan efter en verklig förändring.

– En stor del av enkätfrågorna har BalticWaters vikt till fiskens situation i Östersjön, men övergödningen och klimatfrågan har också fått utrymme. Som väntat har flera av partierna ännu inte formulerat, eller rentutav förstått, behovet av brådskande åtgärder. Speciellt otydliga svar framkommer i fråga om klimatets påverkan på Östersjön. Men det finns ljusglimtar i partiernas enkätsvar. Att flera av partierna exempelvis vill driva på för att EU-kommissionen ska harmonisera havspolitiken kan vara ett steg i rätt riktning… Läs hela artikeln hos BalticWaters!

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera