Annons

 i Notiser

I ett pressmeddelande från folkpartiet står det att en aktivistgrupp för att rädda fisken samt försvara den radikala reform av fiskeripolitiken som EU-kommissionen föreslår, har upprättats. Från svenskt håll ingår Christofer Fjellner (M) Isabella Lövin (MP) Marit Paulsen (FP) Åsa Westlund (S) i aktivistgruppen. I pressmeddelandet uttalar sig Marit Paulsen (FP) på följande sätt.

Vi måste hitta ett sätt att bedriva ett smart och hållbart fiske som bevarar fiskebestånden och som låter fiskerinäringen överleva medan bestånden återhämtar sig. Eftersom Europaparlamentet numera har medbeslutande över EU:s fiskeripolitik så har vi plötsligt både möjligheter och ansvar.

Låt oss hoppas att detta kan vara en fördel i den svåra och trögdrivna fiskepolitiken i EU, som ständigt kantas av skandalösa beslut bottnade i ekonomiska och egoistiska grundvalar. Det är hög tid att engagemanget för havens fortsatta existens, med artrikedom och mångfald, växer även inom EU-politiken i stort. Ekonomiska intressen för vissa länder verkar ofta gå före de självklara, genomtänkta och nödvändiga beslut som borde fattas. Europas fiskepolitik är i dagsläget inget att vara stolt över, men kanske kommer den bilden att förändras, kanske inte.

//Sebastian Wiman +Fisheco

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera