Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Sportfiskarna berättade i höstas att man kommer att öppna ett kontor i Jämtland och påbörjade rekryteringen av personal. Nu är det klart att Eva Nordin Svedlund och Andreas Karlberg fått de två eftertraktade tjänsterna.

eva-nordin-svedlund-...
Foto: Mikael Svedlund / Eva Nordin Svedlund är utbildad grundskollärare med ett stort intresse för fiske och friluftsliv.

En av tjänsterna är inriktad på ungdomsverksamhet för att öka intresset för fiske och vattenmiljö bland barn och ungdomar genom verksamhet i skolor och på fritiden. Den tjänsten kommer att innehas av Eva Nordin Svedlund. Eva är utbildad grundskollärare med ett stort intresse för fiske och friluftsliv. I sitt yrkesverksamma liv har hon lång erfarenhet av att undervisa i förskola och grundskola.

-Jag brinner för att jobba med barn och ungdomar och ser fram emot att nu kunna kombinera detta med mitt fiskeintresse. Bland annat kommer jag att dra igång lokal verksamhet inom projektet Skolbäcken. Detta välfungerande och kostnadsfria frilufts- och lärandekoncept kommer att vara attraktivt för kommunerna, kommenterar Eva.

Den andra tjänsten är inriktad på fiskevård och förvaltning av fiskevatten. Andreas Karlberg är biolog med inriktning på limnologi och har en bred kompetens inom området akvatiska miljöer. På meritlistan finns bland annat arbete som kommunekolog i Örnsköldsvik, 15 år som biolog på Länsstyrelsen i Västernorrlands län och de senaste åren miljökonsult på företaget Ecogain.
– Efter flytten tillbaka till Jämtland häromåret ser jag fram emot att återuppta fisket och få vistas mer i fjällen. Då jag brinner för arbete med vattenmiljöåtgärder, passade denna tjänst mig väldigt bra. Jag kommer inledningsvis att medverka i olika projekt som pågår i länet, men på sikt även starta upp nya fiskevårdsprojekt, säger Andreas.

Joel Norlin som är regionchef för Sportfiskarna är mycket nöjd med rekryteringarna.

– Det har varit stort intresse för tjänsterna. I Eva och Andreas får vi två erfarna medarbetare som kommer att ge bra förutsättningar för vår verksamhet.  Vi ser verkligen fram mot att engagera oss än mer i utvecklingen av sportfisket och fiskevården i Jämtland, säger Joel Norlin.

Placeringen av det nya kontoret är ännu inte helt klar.

– Vi räknar med att det blir klart inom kort. Eva och Andreas påbörjar sina anställningar i mars, säger Joel Norlin.

Ytterligare information: Joel Norlin, regionchef, 070-335 27 00, joel.norlin@sportfiskarna.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera