Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Efter att ha framgångsrikt lett Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund under 20 år har förbundsordförande Joakim Ollén avböjt omval. Som ny ordförande har valberedningen föreslagit Eva Thörnelöf.

Eva är utbildad biolog med mycket stor erfarenhet av Sportfiskarnas frågor, efter flertalet chefspositioner på Naturvårdsverket, Fiskeriverket samt från stiftelsen för miljöstrategisk forskning – MISTRA. Hon har varit ledamot i förbundsstyrelsen sedan 2020.

– Det är ett mycket stort förtroende att föreslås efterträda Joakim som förbundsordförande. Jag är fullt beredd att fortsätta arbetet för att förverkliga Sportfiskarnas vision – som för mig så väl sammanfattar vad det handlar om ”Hållbart fiske i friska vatten – för alla”. Men först ska kongressen säga sitt, kommenterar Eva Thörnelöf.

Under de två decennier som Joakim Ollén varit ordförande har Sportfiskarna utvecklats till en av Sveriges största utförare av praktisk vatten- och fiskevård samt en respekterad företrädare för fisken och fiskets frågor. Förbundet organiserar idag omkring 70 000 sportfiskare och finns med sina 65 medarbetare representerade vid 11 kontor runt om i landet.

– Det har varit inspirerande att få leda Sportfiskarna under de första 20 åren av detta sekel. Fantastiska medarbetare och en oerhört engagerad medlemskår har bidragit till att vi kunnat växa, bli starkare och nå allt fler, inte minst ungdomar. Nu känns som en perfekt tid att lämna vidare stafettpinnen samtidigt som vi får kraftigt ökade resurser, all lycka till Eva och den nya styrelsen, säger Joakim Ollén.

Förbundskongressen hålls i Stockholm den 7 maj.

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!