Annons

 i Magazinet

Vi har tidigare berättat om Jonathan Berg, Daniel Kangas Dicke Karlsson och Anton Tsvetkov. Fyra äkta äventyrare tillika skickliga sportfiskare.

I september reser herrarna till Amazonas med ecoturistföretaget Responsible Travel. FishEco är stolt mediapartner till våra äventyrares fiskeexpedition och har intervjuat en av initiativtagarna till Expediton Amazonas 2013, Jonathan Berg…

Hej Jonathan Berg, för dom som mot förmodan inte känner dig, berätta vem du är…

Jag är 25 år gammal och har alltid haft ett brinnande intresse för fiske och flugbindning. Jag började nog flugfiska när jag var 11 och har vart i svenska fjällen mycket, kört harr, röding, öring och så har det blivit några vändor till Patagonien. Jag har släkt i Chile så brukar alltid passa på att köra ett fiskepass när man ändå är där.

Hur kom du på idén att åka till Amazonas?

Under ett trollingpass i Mälaren förra sommaren satt jag med min resekamrat Dicke och diskuterade att vad häftigt det vore att dra till Amazonas och fiska . Då kom vi att tänka på fisken Arapaima och vi började kolla runt lite olika områden i Amazonas. Jag fick kontakt med Mr Guido som driver ett Eco turistföretag som heter RESPONS som anordnar korta expeditioner till olika områden med indianstammar i Amazonas och jag berättade för honom hur sportfisket skulle kunna slå igenom och till och med hjälpa indianstammar ekonomiskt. Så nu har jag fått ett samarbete med RESPONS och det kommer finnas resor dit för att sportfiska från och med september 2014. Stället nu vi valt att åka till är till stor del ett mycket outforskat fiskeområde med en häftig miljö och inga bekvämligheter. Det ligger ca två dagars båtfärd från närmaste civilisation. Det ultimata Fiske äventyret!

Vilket slags fiske kommer ni att bedriva?

Vi kommer köra mete och inriktat jerkfiske samt flugfiske efter Arapaima. Det kommer bli ”jävligt” roligt och se hur dem reagerar

Hur kommer det sig att du har en så stark äventyrslängtan

Jag har varit runt mycket i Sydamerika speciellt Patagonien och känner att det är dags för ett nytt äventyr och få utmana mig själv igen. Fiske är mitt sätt att koppla bort från verkligheten och vardagen och det är alltid kul med nya utmaningar!

Vad händer mer på resan, förutom fisk?

Vi kommer följa och dokumentera hur indianstammen lever sin vardag och hur deras traditionella jakt/fiske metoder går från generation till generation och hur dem tänker eco-mässigt för att bevara naturen, djuren och fisken…

Vad blir nästa projekt efter detta?

Det kan jag inte avslöja än. Men en ledtråd är att jag kommer bedriva flugfiske och jerkfiske efter tarpon någonstans i centralamerikas mangrove träsk Forsättning följer.. 

Hälsar Jonathan Berg


Äventyret sponsras av

Abu Garcia – Fly Dressing/ Vision – Pinewood – CWC AB –Fishingstore.se

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!