Annons

 i Press/Reklam

Förra veckan så hade jag Carl Schander och Martin Danielsson från fiskebutiken Böjda Spön på besök hemma hos mig i Karlsborg så att vi kunde kombinera säljmötet med lite spinnfiske efter lax och prova lite Magic Minnow beten.

Sydlig/sydostlig vind i 1 vecka skvallrade om att det borde vara mycket spigg längs med klipporna på västsidan av sjön så vi begav oss ut med båten direkt på onsdagen, vi hann bara fiska i 10 minuter innan jag, ful som man är, knep första laxen på en 28 grams Magic Minnow D360 i färgen Jewellery! Direkt så satte Martin och Carl på D360 och kort därefter så hade Carl en som vi såg hugga 15 meter från båten men ville inte fastna! Sen var det Martins tur att få drilla lite, en pigg liten lax var det men den släppte efter några akrobatiska luftsprång. Nu var det Carls tur igen, ett långt kast rakt mot klipporna, draget landar precis utanför klipporna och efter 3 vevtag så daskar det till i spöt! En enorm tyngd visar sig i hela spöt som följs av slaklina när linan helt plötsligt brister! Faaaaan, den var stor! Besvikelsen är total. Vi har bara fiskat i 1,5 timmar men vågorna har börjat bli väldigt stora och vi har ju faktiskt mycket arbete att få gjort så båten styrs hemmåt, Men hoppet är desto högre inför morgondagen.

Dag 2. Ännu mera vind och ostlig dessutom, det känns riktigt bra men av säkerhetsskäl så väljer vi att stå på klipporna. Jag startar dagen med en D360 28g i färgen Coppar som jag har flera hugg och följare på. Martin fiskar på en Magic Minnow Flax 20g i färgen Burned Jewellery en bit bort från mig, när jag hör hur han vrålar att han har fisk på. Jag panikvevar för att hjälpa honom med håvning och precis när jag lyfter betet ser jag en skarp plog vika av utanför klippan. Ä va fan, jag drar ett kort kast då jag ser att Carl redan är framme och hjälper Martin. Då så säger det bara smack! En ursinnig och stark röding tog min D360, efter en kort fight och en snabb tailning av fisken så springer jag bort och ser hur det går för grabbarna grus. Jag möts av den fantastiska bilden av att Carl klättrar upp för klipporna likt ett sjöodjur helt dyngsur av vågorna och med en enorm lax i håven! Helt sjukt! En snabb vägning i håven och lite huvudräkning visar att laxen väger 8,1 kg! Några snabba bilder tas innan laxen får sin frihet åter. Respekt till Martin för att han släppte tillbaka laxen! Martin är helt euforisk över sin FÖRSTA landfångade lax! Han är en rutinerad laxtrollare på Vänern men det här var något alldeles extra. Carl hann knäppa några bilder på min röding också. Senare kom det upp lite mindre fisk, både lax och röding. Även om laxen inte har något biologiskt värde i sjön pga att den är inplanterad så behöver man inte döda varje lax som är över måttet, det är ett gratis fiske som alla kan ta del utav.  2 st riktigt nöjda kunder satte sig i bilen och åkte hem till Värmland igen med lovord om att snart vara tillbaka på dom karga, kalla och blåsiga klipporna som är det fantastiska landfisket i Vättern.

Man ska ha en hel del FLAX om man ska fånga lax

Daniel Nilsson /Fairpoint Outdoors

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera