Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Filea abborre på enkelt sätt – byxa abborre! Abborre är en av våra godaste matfiskar, så här gör du för att få ut de finaste filéerna från din fångst, kolla in Sportfiskarnas instruktionsfilm! 

– Lär dig rensa, filea och byxa en abborre. Se till att ta upp en abborre i sommar och tillaga över öppen eld, eller på spisen hemma. Det är en fantastisk matfisk som lämpar sig ypperligt att panera i panko (ströbröd) som blir riktigt frasigt. Servera den som den är på ett knäckebröd med lite färskost, örter och toppa med citron eller varför inte i en tunnbrödsrulle med lite potatismos och dillmajo! Mums! En god regel är dock att alltid släppa tillbaka större fiskar från cirka 40 cm och uppåt. De är viktiga för beståndet och kan även innehålla något högre halter av miljögifter. Bästa matabborrarna är runt 2-5 hekto!

Sportfiskeprylar

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera