Annons

interfiske-daiwa-p
 i Eko/Miljö

Gäddan har minskat i Östersjön och lider av rekryteringsstörningar på ostkusten. I Blekinge finns fortfarande ett av Europas bästa gäddfiske och vi vill att det ska förbli så. 

Ett stadigt växande fritidsfiske kan ha stor inverkan på utvecklingen av Blekinges gäddbestånd. Problemet i dag är att det nästan helt saknas kunskap om fritidsfiskets omfattning eller effekter på bestånden. Det är en kunskap som är en förutsättning för utveckling av sportfisketurism och fritidsfiske.

Länsstyrelsen i Blekinge bedriver ett projekt där sportfisket efter gädda står i fokus. Genom att fylla Länsstyrelsens enkät om fritidsfiske bidrar du till att fylla de kunskapsluckor som finns om sportfiskets omfattning och ekosystemeffekter. 

Svaren från enkäten kommer att ge oss underlag som vi behöver för att kunna förvalta fiskbestånden på ett hållbart sätt. Målet är att fritidsfiskare, yrkesfiskare och sportfiskeaktörer ska kunna fortsätta bedriva sin verksamhet samtidigt som risken för en beståndskollaps och betydande fångst- eller inkomstbortfall minskar.

Din medverkan är viktig för gäddan och gäddfiskets framtid!

Mer information om projektet och enkäten hittar du här

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

FishEco

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!