Annons

interfiske-daiwa-p
 i Press/Reklam

En sportfiskares eviga frågor är var, när och hur nappar fisken bäst? Från och med nu finns svaren direkt tillgängliga via FishBrain, det sociala nätverket där smarta sportfiskare delar information om sitt fiske med varandra för att maximera sina fångstchanser. 

Genom att dela information om fiske via FishBrain skapas en gemensam databas som t.e.x. innehåller vilken fisk som nappat med vilken typ av drag vid en specifik väderlek, tid på dygnet och i ett visst vattendrag. Redan idag innehåller FishBrain information om fler än 10.000 fångster och utgör därmed en solid källa till information för bättre fiskelycka. 

– Även om vi redan idag kan erbjuda riktigt bra data blir statistiken bättre ju fler vi blir som loggar vårt fiske med FishBrain och ju bättre statistik, desto bättre fångstchanser kommenterar Marcus Fransson, Styrelseordförande för FishBrain AB.

Utöver att ge detaljerad information för att optimera fisketuren ger FishBrain även möjligheter till socialt umgänge sportfiskare emellan. Alla traditionella funktioner i ett socialt nätverk som att registrera vänner, kommentera, lägga upp foton mm, återfinns i FishBrain men med den unika skillnaden att nätverket är specialutvecklat för sportfiskare.  
– FishBrain förenar nytta med nöje. Som sportfiskare vill man fånga fler och större fiskar – och gärna berätta om det, kanske till och med skryta lite grann. FishBrain hjälper till med båda delarna, dessutom på ett kul och underhållande sätt.  säger Marcus Fransson i ytterligare en kommentar. 

Mer detaljerad information om hur man använder FishBrain:

1. Logga ditt fiske Efter din fisketur går du till www.FishBrain.com och lägger upp en ny fisketur. När du markerat på kartan vart du har fiskat så hämtar systemet automatiskt väder, vind, temperatur och vattenförhållande från närmsta väderstation. Därefter väljer du vilka beten du använt, lägger till bild, vikt och längd på dina fångster. Det hela är gjort på någon minut. Om du ibland fiskar på ett hemligt ställe, så kan du alltid välja om du vill dela kart-position med nätverket, bara dina kompisar eller behålla den helt för sig själv.

2. Analysera och få mer fisk Innan det är dags för nästa fisketur går du till www.FishBrain.com och tar del av informationen som du och andra fiskare lagt in och analyserar denna. Säg till exempel att du ska ge dig ut i Stockholms skärgård och gärna vill dra upp en gädda eller två. Då zoomar du in Stockholms skärgård på kartan och väljer gädda. Du kan då få information om var gäddorna är fångade, vid vilket väder, vilka beten som var mest effektiva, hur dags på dygnet gäddorna har huggit o.s.v. Med dessa fakta i bakfickan kan du alltid maximera dina chanser till god fiskelycka. 

3. Dela med dina vänner På www.FishBrain.com kan du dela med dig av dina fiskefångster till likasinnade vänner samt följa vännernas fisketurer och kommentera deras bravader. Se vem i gänget som får flest öringar den kommande månaden eller ställ upp i en stor tävling som anordnas för hela FishBrain. Med FishBrain kan du ha kul med dina fiskekompisar även de dagar som du själv inte har möjlighet att ta dig till ett vattendrag. Dessutom kan du utöka den krets av vänner som får information om dina egna framgångar då det med ett enkelt knapptryck går att dela information även till Facebook och Twitter.  

FishBrain – Det sociala nätverket för smarta sportfiskare Logga, analysera och dela ditt fiske med vänner.
www.FishBrain.com 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera