Annons

 i Eko/Miljö

Kalmar kommun har tillsammans med Nora Möre Vattenråd, Sportfiskarna och Hushållningssällskapet ett projekt för att förbättra lekmöjligheterna för den havsöring som leker i Snärjebäcken.

Åtgärderna som nu är planerade innebär att lekgrus och storsten ska placeras på utvalda sträckor från Hultsby till Rockneby samhälle. Att möjliggöra fiskvandring vid det första partiella vandringshindret i Snärjebäcken som ligger vid Gärdesgården är inlagt i projektet. Genomförandet är planerat till andra veckan i augusti.

– Åtgärden kommer gynna öringen, men även andra vandrande arter såsom id, mört, gädda och abborre, säger Sportfiskarnas projektledare Olof Engstedt.

Finansiering av projektet är statliga fiskevårdsmedel förmedlade via Länsstyrelsen i Kalmar, Kalmar Sportfiskeklubb samt Kalmar kommun.

För mer information kontakta projektledare Renate Foks, tfn. width=00480-45 01 73.

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man göra utblickar finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm, reguljär trafik till Berlin samt en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 65 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera