Annons

 i Ettan

Fiskarnas Rike sätter ny svensk standard! Vi var många som såg framemot premiären av första delen av tre i Martin Falklinds nya serie filmer på SVT!

I går sändes det första avsnittet ”Älven”. Vi får följa lax och andra vandrande fiskars hårda liv från födsel, till havet och tillbaka. Alla de problem och möjligheter som följer på vägen. Problem som vi människor sätter i vägen för biologisk mångfald! Det skär i hjärtat när man ser laxar som försöker forcera vandringshinder, hoppar gång på gång mot betong för att tillslut dö av sina skador… hur ett ologisk och för hårt uttag av fisken får unika fiskbestånd att svaja på utrotningens brant!

Men allt är inte nattsvart och balansen i dessa två budskap, hopp och förtvivlan, gör att man ändå inte ser filmen med en alltför stor klump i magen. Fiskarnas Rike är en viktig serie filmer! Engagerande! Med budskap och foto som berör starkt! Tror Sir David Attenborough hittat sin match i vår egen Martin Falklind och medarbetarna i Ecofilm! Fiskarnas Rike sätter en ny och mycket hög standard för svensk naturfilm! Vänta på nästa avsnitt blir lång, även om det bara är en vecka… Om du inte sett första delen, gör det här!

//Jan O FishEco

 

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!