Annons

 i Eko/Miljö

Sportfiskarna arrangerade nyligen en kickoff för samarbetsprojektet Fiskeland Gotland. Projektets mål är ett mer hållbart sportfiske på ön.

Via Sportfiskarnas regionkontor på Gotland drivs sedan i våras projektet Fiskeland Gotland, som är ett samverkansprojekt för hållbart sportfiske, med fokus på havsöringsfisket runt ön. Bakgrunden är bland annat behovet av att ta ett helhetsgrepp på det alltmer omtalade och populära sportfisket efter havsöring runt Gotland, för att bevara och stärka bestånden och för ett hållbart fiske.

Som en viktig del i projektet ska ett samarbete med boendeanläggningar för fisketurister, och andra centrala aktörer, genomföras. Genom nätverk ska bland annat guidelines och policys arbetas fram under projektperioden, som sträcker sig till halvårsskiftet 2021.  

Den 19 september hölls en kickoff i Visby för det tänkta samarbetet. Ett 25-tal representanter för boendeanläggningar, researrangörer och de lokala, medlemsanslutna sportfiskeklubbarna träffades för att få höra mer om såväl den gotländska havsöringen som projektets mål och syften.

läs mer här -> Sportfiskarna

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera