Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser

Havsörings- och regnbågsfiske i Ronneby är välkänt och lockar fiskeentusiaster från när och fjärran varje år. Lördagen den 13 mars, klockan nio, går startskottet för årets fiskepremiär i Ronnebyån. Den som drar upp första fisken vinner ett fint pris. 

Starten för årets fiske i Ronnebyån är på lördag den 13 mars kl 9.00. Fisket på premiärdagen sker från stadshusdammen till Hamnbron. Nytt för i år är att fiskekort även kan köpas genom appen iFiske.se, både till premiären och för säsongen.

 Det brukar vara 20-25 fiskare och ganska många från allmänheten som kommer och tittar på premiären när det är fint väder, säger Peter Nilsson, Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen i Ronneby kommun.

– Vanliga år brukar vi ha ett litet evenemang och bland annat grilla korv i anslutningen till stadshusbron. I år kan vi tyvärr inte göra något sådant då det är viktigt att hålla avstånd, men vi hoppas ändå på fint väder och en härlig premiärdag.

På premiärdagen genomförs en fisketävling bland deltagarna. Den som fångar den första laxfisken vinner ett säsongskort på fiske i Ronnebyån. Vinsten är skänkt av Ronneby kommun och gäller för 2021. Vinnaren tillkännages lördagen den 13/3 kl 13.00 vid pool 1, intill stadshusbron.

Datum: 2021-03-13

Tid: startsignal klockan 9.00, prisutdelning i fisketävling klockan 13.00

Plats: Stadshusbron, Ronneby

Kontaktuppgifter

Peter Nilsson
Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen
Telefon: 0457-61 82 78

E-post: peter.nilsson@ronneby.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!