Annons

 i Eko/Miljö

Tongivande aktörer inom sportfiskenäringen etablerar nu en ny plattform för samverkan och utveckling kallad Fiskeforum. Detta forum inleds 2019 med en tvådagarskonferens på temat fisketurism. Konferensen kommer att hållas i Näringslivets hus i Stockholm den 2-3 april 2019 i närvaro av H.M. Konungen. Även landsbygdsminister Jennie Nilsson samt flera riksdagsledamöter kommer delta under Fiskeforum. 

Fiskeforum 2019 för samman hela sportfiskenäringen och nyckelaktörer som på olika sätt påverkar utvecklingen av en hållbar fisketurism i Sverige. Allt ifrån politiker, offentliga beslutsfattare, finansiärer, förvaltare, produkt- och destinationsutvecklare, forskare samt fisketuristiska entreprenörer och utrustningsbranschen kommer att delta. 

Spännande paneldiskussioner
Målsättningen med konferensen är att ta ett steg vidare från diskussioner om utmaningar och problem till att öka takten i främjande- och utvecklingsarbetet. Av den anledningen kommer konferensen innehålla flera lösningsorienterade paneldiskussioner med uttalat syfte att ta ett steg framåt i utvecklingen av fisketurismen.

Avsikten är att Fiskeforum kommer att utvecklas med fler aktiviteter och med ytterligare teman under kommande år.

Organisationerna som står bakom konferensen är Jordbruksverket, Havs- och vattenmyndigheten, Sportfiskarna, Tillväxtverket, Sveaskog, Stiftelsen för Östersjölaxen, Svensk Sportfiskehandel samt Landsbygdsnätverket.

Mer information och konferensprogram hittar du här: FiskeForum2019

Kontaktperson för journalister
Daniel Melin 
Jordbruksverkets fiskerienhet
daniel.melin@jordbruksverket.se 
Telefon 036-15 59 14

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!