Annons

 i Eko/Miljö, Ettan, Notiser

Sportfiskarna med flera kräver nu krafttag! Flera aktörer i öppet brev till Länsstyrelsen – Ni måste agera kring skarven nu! Gränsen är nådd.

– Nu kräver flera aktörer i ett öppet brev att Länsstyrelsen i Gävleborg agerar kraftfullt för att minska skarvpopulationen.

Den misslyckade förvaltningen av strömming är roten till obalansen i havet då strömmingen är motorn i ekosystemet och basföda för många. Men utifrån de svaga och hotade fiskbestånden måste det också till en sund förvaltning av predatorerna skarv och säl.

Under våren har flockar av tusentals skarvar varit synliga i både centrala Gävle och andra delar av länet, när det sökt sig in mot åmynningar för att söka föda. Scenen när de effektivt scannar av vattnet efter fisk och annan mat aktualiserar en problematik som gått alltför långt. Sedan 1980-talet har populationen av häckande storskarv i Sverige ökat från 753 bon till nästan 75 000 bon, och andra arter får nu betala ett alltför högt pris för den utvecklingen… Läs hela artikeln hos Sportfiskarna!

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera