Annons

 i Mässor

Sportfiskebranschens stora årliga händelse – Sportfiskemässan, äger rum om tre månader men redan nu är stora delar av hallytan bokad. Sportfiskemässan arrangeras för första gången på Stockholmsmässan och det blir tre intensiva dagar 18-20 mars med flera nyheter. Bland dessa märks bland annat ”Kajaktorget” och den mycket efterlängtade ”Spinnfiskebanan”.

Besökaren på Sportfiskemässan 2016 kommer bjudas på fler aktiviteter och nyheter än någonsin. Det rekordtidiga intresset med över 90 procent av hallytan bokad ger en tydlig signal om det fortsatt växande intresset för fiske.

– Inför Sportfiskemässan 2016 satsar vi hårt på att skapa en otrolig upplevelse för hela familjen. Det kommer att bjudas på fler nyheter och aktiviteter än tidigare år. Samtidigt visar det stora intresset att vi är rätt ute, säger Agneta Brunell, projektledare för Sportfiskemässan.

Testa de senaste spinnrullarna
Bland de utlovade nyheterna kommer Sportfiskemässan att erbjuda en stor testbana på över 500 kvadratmeter tillägnad spinnfiske. På Spinnfiskebanan kommer besökaren kunna testa 2016-års senaste spinnrullar. Att fiska från kajak har blivit väldigt populärt. Därför kommer det finnas ett Kajaktorg där kajakföretagen samlas kring en bassäng där olika kajaker kommer att testas. Ett annat torg är Specialfisketorget som är en utökning av Havsfisketorget där alla typer av fiske från världens hav tar plats. De som har tankarna kvar på Sveriges vatten efter det kan gå till Abborremontern. Här kommer det att vara workshops, möjligheter att få tips från proffsen samt ta del av de senaste nyheterna. Abborre har blivit allt mer populärt att fiska, både med spinnrulle och fluga. Denna mötesplats är ett bra tillfälle att lära sig mer om just abborrefiske. Barn och ungdomar kan delta i den lekfulla spinnfisketävlingen Pike Hero som är en version av det populära formatet ”Fly vs Jerk & Pech Pro” och kan liknas vid ”Småstjärnorna” eller ”Minimello”. Allt kommer att filmas och sedan sändas under sommaren 2016. För att inspirera mässans yngre publik till att testa sportfiske har Sportfiskemässan skapat Ungdomsgatan där barn och ungdomar kommer att få visa sina färdigheter i att skapa fiskefilmer, betesbyggande, bloggande och flugbindning.

Stort intresse och stora fångster
Enligt en undersökning från Statistiska centralbyrån på uppdrag från Havs- och vattenmyndigheten är det fler än 1,6 miljoner svenskar som fiskar varje år. De viktigaste arterna som fiskas är abborre, gädda, öring och makrill. Fångsten uppskattas totalt till 16 000 ton varav 9 000 ton fångades i sjöar och vattendrag respektive 7 000 ton utmed kusterna och i havet. Av detta fångades 11 000 ton med handredskap.

För mer information besök www.sportfiskemassan.se eller kontakta:
Agneta Brunell, projektledare, agneta.brunell@easyfairs.comwidth=0070-827 70 43
Catarina Oscarsson, pressansvarig Stockholmsmässan,catarina.oscarsson@stockholmsmassan.sewidth=008-749 43 66

Möten i världsklass
Inspiration och kunskap, affärsmöjligheter och nya vänner. Stockholmsmässan är Nordens största mötesplats med ett 70-tal branschledande mässor och hundratals nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang varje år.
Vi ser fram emot att träffa dig!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!