Annons

 i Eko/Miljö

Sportfiskarna säger ja till ett förslag om ett generellt förbud mot bottentrålning i marina skyddade områden, men kräver även att trålgränsen flyttas ut.

Havs- och vattenmyndigheten fick under 2020 i uppdrag att utreda förutsättningarna för ett generellt förbud mot bottentrålning i marina skyddade områden innanför trålgränsen. I uppdraget ingick även att sammanställa nu befintliga undantag från trålfiskeförbudet samt att redovisa hur ett generellt stopp för bottentrålning kan införas i övriga svenska skyddade områden utanför trålgränsen, även för utländska fiskefartyg. Näringsdepartementet har nyligen haft förslaget ute på remiss. Sportfiskarna är positiva till inriktningen i förslaget, men anser samtidigt att situationen är så pass allvarlig för våra kustfiskbestånd att mer åtgärder krävs. En sådan uppenbar åtgärd är att flytta ut det storskaliga industrifisket samt västkustens bottentrålning från kusten.

–Skyddsbehovet för våra kustekosystem är enormt och det är därför viktigt att åtgärder inte bara utreds utan också verkställs, säger Sportfiskarnas generalsekreterare Sten Frohm. läs mer här Sportfiskarna!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!