Annons

 i Tävling

Den andra upplagan av Gunki Perch Tournament startade nu i helgen den 29/6 med den första deltävlingen i Värmeln, Arvika. Mulen start på morgonen med regn hängandes i luften, samlade hela 34st lag och närmare 100 st sugna abborrfiske som var uppe tidigt och sugna på att tävla mot varandra.

Vilket är två rekordnoteringar för touren både vad gäller antal deltagande lag och deltagare.

Efter endast 42 minuter så hade lag ”Team Bert Karlssonz” redan fyllt pappret med 5st godkända abborrar med en totallängd på 190cm. Detta gav dem en stor ledning redan från start. Men de andra lagen gav inte upp, utan de kämpade sig tillbaka in i tävlingen när vädret började visa sig från sin bästa sida med blå himmel och strålande sol.

Halvvägs in i tävlingen så hade ”Scandica/Högvarv, Böjda Spön” tagit över ledningen och lyckats skrapa ihop 202cm som totallängd. Frågan var om förra årets totalsegrare för Gunki Perch Tournament skulle kunna lyckas med att ta hem den första deltävlingen.

Det skulle visa sig att med endast 5 minuter kvar av tävlingen så skulle fisken många bara drömmer om att fånga, vara just den som avgjorde den första deltävlingen. ”Team Sörby” beståendes av Alexander Eriksson och Oscar Klefbom lyckades fånga en abborre på hela 48cm. Vilket gjorde att de hamnade på samma totallängd som laget på andre plats, ”Team Pimpelkroken” bestående av Per-Erik Olsson, Christer Skau och Ulrika Johansson. Båda lagen lyckades registrera hela 203 cm som totallängd men ”Team Sörbys” fina 48 cm abborre fällde avgörande till deras fördel med en längre registrerad abborre.

Prispallen blev som följande:

Första plats: Team Sörby: 203 cm
Andra Plats: Team Pimpelkroken: 203 cm
Tredje Plats: Scandica/Högvarv, Böjda Spön: 202 cm
Fjärde Plats: Swedish Perch Mafia: 200 cm
Femte plats: Team Bert Karlssonz: 199 cm

Hela fyra lag lyckades att passera den magiska gränsen 200cm i totallängd
vilket gjorde att årets första deltävling blev en riktig rysare och en fantastisk tillställning.

Vi vill tacka värdbutiken Böjda Spön för väl genomförd tävling och som levererade alldeles fantastiska abborrar och väder.

Missa inte chansen att delta i de nästkommande deltävlingarna av Gunki Perch Tournament, anmälan görs via www.gunkiperchtournament.com

Nu är det bara att ladda om batterierna och sikta på nästa deltävling av Sveriges enda Abborretour som går av stapeln den 18/8 i Västerås med Mälaren som tävlingsvatten.

//Viktor, Sebastian och Johnny

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera