Annons

 i Press/Reklam

Uppdateringen av operativsystemet LightHouse Sport öppnar upp för kraftfulla nya isfiskefunktioner. Med Element isfiskepaket blir det bärbart och allt-i-ett

Isen kanske har stoppat en del fiskare i norr från att nå sina favoritvatten, men inte den skara som gillar isen och tar sig dit till fots, med fyrhjuling eller med snöskoter. Fisket tar aldrig slut för detta seglivade släkte. Och för dem som redan på öppet vatten har upptäckt Raymarines kraftfulla CHIRP ekolod/GPS-displayer från Element HV-serien, behöver det smarta fisket inte upphöra när isen lägger sig.

Tack vare Raymarines senaste kostnadsfria programvaruuppdatering för LightHouse Sport operativsystem (v3.10.10) får Raymarine Element HV-ägare tillgång till särskilda profiler och inställningar som är framtagna för att hjälpa isfiskare till bättre fiskelycka och till ett roligare fiske. Och när programvaran har uppdaterats ger Raymarine Element isfiskepaket allt som behövs för att du ska kunna utnyttja Elements kraftfulla funktioner på isen – eller någon annanstans där en helt bärbar, allt-i-ett ekolod/GPS-lösning är ett måste.

Kraftfulla isfiskefunktioner

LightHouse Sport v3.10.10 låser upp ett specialanpassat användargränssnitt för isfiske som ger snabb tillgång till viktiga isfiskefunktioner, inklusive Radial (flasher), A-Scope, Trail (map) & Radial, och Trail & A-Scope. Naturligtvis finns den högfrekventa CHIRP-ekolodsvyn också.

Tack vare den radiella ekolodsvyn (med blink), en favorit bland både isfiskare och många fritidsfiskare som fiskar med vertikal visning, får man en bild i realtid av hela vattenpelaren, ser bottnen, exakt djup för drag eller bete och exakt djup när fisken korsar ekolodsstrålen, och fiskare kan justera djupet för sitt drag och sin visning för att locka fisken att nappa.

A-Scope visar samma viktiga information i realtid på ett annat sätt, det visar djupet/platsen för ekolodsekon (fisk och bete), liksom den exakta bredden på givarstrålen på bottnen och dess relativa bredd genom hela vattenpelaren. A-Scope-vyn är särskilt användbar när det gäller att avgöra om en fisk befinner sig direkt under hålet eller vid sidan av.

Med Trail (map)-vyer kan fiskaren se sin exakta position i förhållande till djupkonturer, struktur, täckning, waypoints eller andra detaljerade funktioner som det installerade kartkortet ger. Den visar också deras spår, eller förflyttning mellan olika platser.

Element isfiskepaket

Det bärbara paketet med sin vattentäta väska med kraftig bottenplatta, utformad just för 7-tumsdisplayen för Raymarines Element HV ekolod/GPS, klarar de tuffaste förhållanden. Rejäla fickor med gott om plats för fiskegrejer, och de inbyggda spöhållarna gör det lättare för isfiskare att ta med hela utrustningen och hålla ordning på den. I Element isfiskepaket ingår ett laddningsbart 12V/7Ah batteri, laddare och högfrekvent CHIRP CPT-S isfiskegivare med flöte. Det levereras förborrad och redo att förvandla alla 7-tums Element HV till det ultimata, bärbara isfiskepaketet, allt-i-ett.

Element isfiskepaket, funktioner

I paketet ingår en vattentät väska, 12V/7Ah batteri med internationell laddare, bottenplatta, CPT-S isgivare med flöte och klämmor

Den högfrekventa CHIRP CPT-S isgivaren målsöker bete och fisk till ett djup på 274 m

Kraftig vattentät väska med lock som stannar uppe så att skärmen kan ses

Förborrad för montering av 7 Raymarine Element HV (Element HV, ingår ej)

Extra plats för diverse fiskegrejer och inbyggda spöhållare så att all utrustning får plats

Listpris: 2´490kr

Om du redan äger en kraftfull Element HV ekolod/GPS-display kan du nu äga isen också. Här får du veta mer

Uppdatera till den senaste versionen av operativsystemet LightHouse Sport här och lås upp i fiskefunktionerna i Element ekolod/GPS-displayen.

 

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera