Annons

 i Eko/Miljö, Notiser

Framtidens julbord med smaker från havet – vad sägs om algbullar? Eller varför inte Janssons tångfrestelse? Det här är bara några rätter i framtiden spår havsexperter från Göteborgs Universitet!

Det finns smått fantastiska alternativ till traditionell mat, inte bara runt Juletider. Ett intressant sätt att minska trycket på våra generellt för hårt fiskade fiskbestånd runt om i världen.

– I framtiden hoppas jag att vi kommer att hitta algbullar på julbordet! Då har vi lärt oss att utvinna proteinerna ur algerna, så vi hittar olika sorters gröna och röda algbullar bland de klassiska köttbullarna. De kommer att ha en fin umami-smak med lite sälta, och smaka lite mer hav än vanliga köttbullar. Alger som vi äter är till exempel havssallat, dulse eller sockertång, säger Kristoffer Stedt, algforskare på Institutionen för marina vetenskaper… Läs hela nyheten hos Göteborgs universitet!

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Följ FishEco på Instagram här!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera