Annons

 i Notiser

Sommaren är i antågande och det är dags att plocka fram fiskeprylarna. För att få fler att upptäcka fisket lanserar Sportfiskarna ett nytt projekt för barn och vuxna. I Framtidens Sportfiskare tar vuxna med barn på fiske. Alla som deltar får Fiskehandboken och en fiske-DVD. Dessutom är alla med och tävlar om fina priser!

Projektet har ett enkelt upplägg. En vuxen tar ut ett barn på en fisketur, dokumenterar fisketuren med ett foto, registrerar utflykten på projektets hemsida och deltar därmed i en tävling med fina priser. Efter registreringen får man dessutom inom två veckor bland annat en fiskehandbok och en fiske-DVD i brevlådan. Det är möjligt att delta i tävlingen flera gånger, ju fler fiskeutflykter man registrerar desto större chans att vinna i tävlingen.
– Det här är vår senaste satsning på att få ut fler barn och ungdomar på fiske och friluftsliv. Det som är nytt med detta projekt är att vi riktar oss till den sportfiskande allmänheten: vi vill att fler tar med barn på sportfiske och lär ut sina fiskeknep, säger Stefan Nyström, Sportfiskarnas Generalsekreterare.

På projektets hemsida finns även en fotoskola med tips om hur man tar bra fiskebilder och ett bildgalleri som kommer att fyllas på med de tävlandes bilder. Det finns också möjlighet för fiskeklubbar anslutna till Sportfiskarna att söka bidrag för fiskeaktiviteter.

Förhoppningen är att projektet Framtidens Sportfiskare ska bidra till att fler barn får komma ut på sportfiske och vistas i naturen.
– Att ta med sig ett barn på fiske är och lära ut sina egna fiskeknep ett enkelt sätt att se till att vi får en återväxt av nya sportfiskare. Det är dessutom väldigt roligt att fiska tillsammans med barn, avslutar Stefan Nyström.

Ta med ett barn på fiske i projektet Framtidens Sportfiskare! Hjälp till att lära en ny generation dina fiskeknep och att grundlägga ett livslångt intresse för fiske, natur och friluftsliv. Den nya generationen sportfiskare är de som i framtiden kommer att försvara livet under vattenytan.

För mer information om projektet kontakta Sportfiskarnas ungdomskonsulent: 
Marie Wiman, 08-410 80 608, marie.wiman@sportfiskarna.se

Projektets hemsida hittar du på www.sportfiskarna.se/framtidens

Sportfiskarna är intresseorganisationen för alla sportfiskare. Vi slår vakt om allmänhetens tillgång till ett bra fiske och jobbar för friska fiskbestånd i friska vatten.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera