Annons

 i Notiser, Tävling

Fuskande tävlingsfiskarna fick polisbeskydd! Under söndagen briserade nyheten om tävlingsfiskarna som la blyvikter i fisken dom vägde in i tävlingen!

LEWT, Lake Erie Walleye Tournament arrangeras varje år Jason Fischer, i år skakades tävlingen av en stor skandal när ett team bestående av Jake Runyan och Chase Cominsky avslöjades ha stoppat blyvikter i fisken som anmäldes som fångst. Misstankarna kring paret fanns redan sedan tidigare när dom inte klarat ett sk. lögndetektortest vid en tävling året innan och med det blivit diskade.

Arrangören Jason Fischer fattade misstankar direkt han hanterade fisken. Av erfarenhet uppskattade han fiskarna till en ungefärlig efter att ha sett dessa. När fiskarna faktiskt vägde och med råge överskred vad han tyckte verkade rimligt sa hans erfarenhet att något var fel, som en konsekvens av detta öppnade han en av fiskarna och hittade omedelbart en blyvikt.

Skandalen var ett faktum och mycket snabbt blev stämningen under invägningsarrangemanget mycket hätsk, polis tillkallades för att skydda de båda fuskanklagade sportfiskarna. Det spekuleras i att duons tävlingsvinster sett över tiden ligger på flera miljoner svenska kronor. Pengar som kanske rätteligen skulle tillfallit andra tävlande, detta är inget man vet men självklart spekuleras det. Nyheten kring detta har gått viralt över hela världen och stora nyhetsorgan som New York Times, CNN och Fox Sports har uppmärksammat incidenten.

Händelsen är polisanmäld och utreds nu av både polis och andra instanser. Mer om detta kommer säkerligen inom kort!

Sportfiskeprylar

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!