Annons

interfiske-daiwa-p
 i Notiser, Spinn

Fyra fiskeknutar – de enda du behöver! Det finns lika många knutar nästan som det finns sportfiskare. Vi har alla våra favoriter! Här hittar ni fyra stycken som jag ofta använder. Dom täcker mina behov till största del vid predatorfisket i våra vatten!

Vi börjar med FG knuten (special), suverän knut för gäddfisket när du vill ha en riktigt stark knut som du också kan veva genom toppöglan och faktiskt kasta utan att knuten utsätts för slitage av spöringarna! Nästan för bra för att vara sann! (går att säkra med superlim för den som vill vara ännu säkrare).

Nästa knut, the Slim Beauty knot, är min absoluta favorit för lättare fiske, tex abborrfiske när jag verkligen vill ha en lång tafs på kanske upp till två meter, kanske längre! Tål att vevas genom spöringarna och tål att kastas genom dom dag ut och dag in! Funkar även på grövre material.

Nu kommer vi till hur man knyter sin tafs direkt till betet! Den legendariska Rapalaknuten! För oss som kanske inte alltid litar på ett beteslås eller vid tillfällen där den kan hämma gången på betet. Den här knuten använder jag alltid till tex mindre wobblers/ cranks. Superpålitlig, enkel och mycket stark. Ytterligare en fördel är, som kanske mest sitter i huvudet men men, att betet inte är fixerat utan har en egen loop.

Nu kommer vi kanske till knutarnas knut! The Uni knot! Den använder jag alltid till två saker. När linor av samma material ska sammanfogas, tex nylon eller fluorocarbon för flugtafstillverkning eller när jag ska knyta tafs i ett beteslås!

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera