Annons

interfiske-daiwa-p
 i Mete

Sjukt, är allt jag kan säga. Fiskade med Marcus Altin för några dagar sedan  i hopp om några fina efterleksfiskar, vi var säkra på att vi skulle få någon  fisk över 10 kilo under två dagar.

Fem minuter in i fisket drillar jag en fisk jag tippar till ungefär 7 kilo. Marcus håvar den och vi har nu blivit ganska säkra på att den väger över 10 kilo, kanske 11 kilo. Vi tar fram våg,  måttband, vågsäck, avkrokningsmatta och tänger, samt kamera för att det ska gå så snabbt som möjligt. Vi får knappt in fisken i båten och inser att den är helt sjukt stor.

Marcus säger minst 13 kilo, jag har ingen uppfattning riktigt, huvudet är enormt och den är lång som satan, när jag sedan tänker på storleken, med en helt våldsam nacke och rygg förstår jag att den kommer vara tung. Inte nog med det, så verkar den ha ätit till sig lite efter leken, något större kan tydas i buken. Gäddan har krossat tafsen och allting i håven, kastar bort tacklet och plockat undan krokarna, ner med fisken i den avvägda säcken, fisken går ner på 13,9 kilo, jag släpper fingret, 14 blankt…

Helt sanslöst… Första utlägget, finner inga ord. Mätning till 123 centimeter, sedan kickar hon iväg fint. Skönt! Resten av fisket är historia och behöver inte nämnas…

Vi har också fiskat sarv, i Umeå, vilket är riktigt kul. Vi fick en riktigt fin fisk på 1030 gram, Filip var fångstman, näst största sarven såhär långt norrut vad jag vet, det bådar gott!

Vi höres,
Jesper, Team Popup Tackle.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera