Annons

 i Eko/Miljö

Svenska Gäddklubbens Fiskevårdsfond – pengar till fiskefrämjande verksamhet

Är du som person, klubb eller förening i behov av pengar för att utföra en fiskevårdsåtgärd, eller främja fisket genom en informationsinsats eller ungdomssatsning? Då kan Svenska Gäddklubbens Fiskevårdsfond vara något för er! SGK Fiskevårdsfond kommer från klubbens överskottsintäkter och är tänkt att gå tillbaka till gäddfiskefrämjande verksamhet.

– I och med detta hoppas vi få innovativa och spännande ansökningar som kommer förbättra sportfisket efter vår favoritart gäddan, kommenterar Svenska Gäddklubbens ordförande Kenneth Karlsson.  

Pengar för fiskefrämjande åtgärder kan ofta vara bristfälliga och svåråtkomliga men fonden är ett steg i rätt riktning för att tillgängliggöra medel utan krångliga krav på rapportering eller genomförande.

– Vi hoppas verkligen att alla intresserade tar chansen och skickar in en ansökan. Jag hoppas även på att folk tänker utanför ramarna för vanligt fiskevårdstänk. Vill man söka pengar för att hålla en gäddträff där man bjuder på grillade hamburgare så gör det. Vill man söka pengar för att röja upp en igenvuxen vandringsled in till en gäddlekplats eller söka pengar för att dela ut en Rapala vobbler till alla första klassare i den lokala skolan så sök för det. Vi ser fram emot förslag, säger fiskevårdsansvarige Tobias Fränstam.

För 2011 har ca 15.000 kr avsatts till fonden. För att läsa mer och ansöka se http://svenskagaddklubben.com/fiskevardsfond.php

Tobias Fränstam
Fiskevårdsansvarig
tobias@svenskagaddklubben.com
0705-218 751

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera