Annons

 i Eko/Miljö

För att störa gäddornas lekperiod så lite som möjligt har Eriksberg Hotel & Nature Reserve i Blekinge beslutat att införa en fredningsperiod under vecka 13-15 2019. Av erfarenhet är det den mest intensiva lekperioden i våra vikar. Kombinationen av egen gäddfabrik och fredningsperiod görs för att säkerställa ett gäddfiske i absolut toppklass även i framtiden.

Detta ligger helt i linje med den långsiktiga förvaltning som startade redan 1942, då dåvarande ägare Bengt Berg införde catch & release vid gäddfiske vilket ansågs mycket spektakulärt då, men som har gjort Eriksbergs gäddfiske världsberömt.

– Det här är en del i Eriksbergs viktiga arbete med att långsiktigt förvalta samt utveckla djur- och naturlivet och den biologiska mångfalden, säger Per-Arne Olsson, vd på Eriksberg Hotel & Nature Reserve.

Fakta: Eriksberg är ett naturreservat i Karlshamns kommun, Blekinge, och består av 1 358 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 925 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. De olika verksamhetsområdena på gården är: restaurang, hotell och konferens, event, turism, skog, naturvård, jakt och fiske. Eriksberg ägs sedan 2008 av Rune Anderssons Mellby Gård.

För mer information, vänligen kontakta Olle Lidesjö på telefon 070-624 30 00, ansvarig för fiskefrågor på Eriksberg, eller Per-Arne Olsson, 073-367 90 52, vd på Eriksberg.

 

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera