Annons

 i Eko/Miljö

Söndag den 15 maj bjuder Sportfiskarna, Länsstyrelsen i Stockholm och Fiskeriverket in till en allmän gäddträff vid Granfjärden i Östhammar. Målsättningen för aktiviteten är att i forskningssyfte sportfiska och märka ett så stort antal gäddor som möjligt.

Insatsen sker som en del i projektet Pikereg vars syfte är att öka kunskapen om de Svenska gäddbestånden. Under gäddträffen informeras även om pågående forskningsprojekt för gädda och de möjligheter man som sportfiskare har att delta i projekten. Just nu behövs bland annat fler personer som kan vara med och rapportera in sin fångst från sportfisketurer efter gädda.

Alla som är intresserade av att delta är välkomna att ansluta. Förutom en förhoppningsvis god fiskelycka bjuder vi även på lunch under dagen. Varmt välkomna önskar Sportfiskarna, Fiskeriverkets kustlaboratorium och Länsstyrelsen i Stockholms län.

Vid anmälan, ange ifall ni tänker ta med båt eller ej, så skall vi försöka organisera så att samtliga fiskande får plats i båt.

Tid och plats: 08:30 vid rampen i gästhamnen, Östhammar.
Program: 
09.00-12.30: Gäddfiske med märkning.
12:30-14:00: Gemensam lunch samt projektinformation.
14:00-18:00: Fortsatt fiske efter gädda. Anmälan/Återbud/Upplysningar: tobias.franstam@sportfiskarna.se senast 11 maj. OBS! Deltagande i gäddträffen är kostnadsfritt.

Läs mer om gäddmärkningsprojektet: Pikereg.se

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera