Annons

interfiske-daiwa-p
 i Salt/Hav

I veckan var jag uppe i Nord Norge Helnessund, fiskebussens camp. Det var årets första av tre resor med fiskebussen som jag ska göra i år.

Efter många timmar i bilen säger kompisen Ola och ägaren av fiskebussen – när vi kommer fram blir det att sova några timmar sen ska vi lägga i båten och eventuellt åka ut på havet,men väl frame i helnessund möts vi av sol och vindstilla hav.

Jag titar mot Ola och han läser mina tankar och säger ja! Jag backar bilen mot kranen på kajen så vi kan lyfta ner båten, tröttheten vi kände efter resan är som bortblåst när vi titar ut mot det spegelblanka havet. I med båten, fixa spöna och ut på havet, vi körde troling efter flundra. Första rundan kör vi med elmotor vilken visade sig en stor fördel, man kunde hålla farten lättare än med än att köra med stora motorn.

Ola bränner en fin flundra och det var allt som hände denna turen på havet. Nästa morgon åker jag ut själv Ola skulle greja med campen, jag åker till mitt favoritställe där jag har fått många flundror genom åren jag fiskat där uppe. Till denna resa beställde jag några jiggar från ULM-LURES , GIGABIT Stora jiggar som jag fiskar gädda med. När jag såg dom jiggarna första gången slog mig tanken det här måste jag testa för flundrafiske. Storleken och den breda profilen, stora paddeln måste bara funka på flundrafiske.

Jag gör ordning en jigg och kör igång elmotorn och följer jiggen på ekolodet. Plötsligt dyker det upp ett stort eko och smack sitter en fin fisk på kroken! Efter en bra fight kommer fisken upp, en fin flundra runt 20 kg. Jag försöker ta några bilder på fisken vilket är inte det lättaste göra själv men det blev några bilder iaf. Släpper tbx fisken, ner med jiggen och efter en stund hugger det igen! Denna gången en mindre fisk runt 15 kg.

Kände mig väldigt nöjd med turen på havet två fiskar och att GIGABIT levererade fisken som jag trode från första början. Nästa tur på havet, återigen åker jag själv men denna gång åker jag till en plats som ligger bara fem minuters båtfärd från campen och i med grejer börjar trolla. Efter 15 minuter ser jag ett jätteeko som stiger mot jiggen pulsen stiger fisken följer bara jiggen utan att ta blickarna går mellan skärmen och spötoppen plötsligt känner jag väldigt försiktiga små ryck i spöet- Jag drar lugnt fram spöet för att sätta lite mer fart på jiggen, då kände jag att det blev bara tungt, gör mothug och spöet böjer sig rejält och fighten börjar.

Trycker på ankringsfunktionen på elmotorn. Efter en lång fight lyckas jag sätta den så kallade hajkroken och fisken är landad, ringer efter Ola! – Du måste komma ut o hjälpa mig har en stor fisk vid båten som jag behöver hjälp med.

Ola och Johan kastar sig i Johans båt och kommer efter några minuter, under tiden har jag brottats med fisken. När dom kom hoppade dom över till mig i båten vi säkrar fisken mäter längden på den magiska fisken som visar sig vara hela 210 cm ca 130 kg.

Nu längtar man upp igen till Helnessund och ser fram emot nästa resa som blir av inom kort. Och vill tacka Ola på fiskebussen som ger mig möjligheten i år med att vara ungdomsledare på sportfiskarnas ungdomsläger i Helnessund på fiskebussens camp. Ser framemot att träffa alla dessa ungdomar som har samma brinnande intresse för fiske som jag själv. Alla ni där ute som vill prova fiskelyckan i nord Norge gå in på fiskebussens hemsida och kolla, konceptet med resa, boende och båtar för rimligt pris. Det hittar man knappt någonstans i Norge och fisket efter flundra, torsk osv. Kan man inte klaga på.

//Stipo Lipovac

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Custombaits

Buster Jerk LTD 4 små rätter!

Succefärgerna Fyra Små Rätter Buster Jerk! Du köper dom här! Vill du veta mer om dessa gäddmagneter klickar du här!

You have Successfully Subscribed!