Annons

 i Press/Reklam

Garmin presenterar idag quatix 6, nästa generations marina smartwatch med GPS som är speciellt framtagen för livet på vattnet. quatix 6 är mycket mer än en smartwatch och kombinerar allt det bästa från Garmins fēnix® 6-serien, som är Garmins flaggskepp bland smartwatches.

Dessutom finns specialiserade funktioner för båt, fiske, cruising och segling. Du kan enkelt koppla upp dig mot kompatibla sjökortsplottrar och annan marinelektronik och styra din autopilot, ta del av data streaming, funktioner vid tävlingssegling, styrning av Fusion-Link™ entertainment och ännu mer. Quatix 6 har en robust men ändå elegant design och är förprogrammerad med aktivitetsprofiler för nästan varje sport och varje äventyr, både på vattnet och på land. Några exempel är paddle boarding, golf, vandring, rodd, skidåkning och kajak, bara för att nämna några.

“quatix-serien är ett namn i sig själv och är redan känd som den mest sofistikerade och uppkopplade marina smartwatch med flera användningsområden som finns på marknaden idag” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Oavsett om du fiskar, kör motorbåt, seglar, paddlar kajak eller kanot så har quatix 6 alla de funktioner du behöver ute på vattnet. Dessutom finns några av våra andra mest attraktiva funktioner såsom musik, kontaktlösa betalningar, förprogrammerade skidkartor och topografiska kartor och ännu mer som gör quatix 6 till så mycket mer än en ordinär marin smartwatch.”

Aktivitetsmätning2 och ett flertal uppkopplade funktioner gör quatix 6 till en smartwatch i snygg design som kan bäras dygnet runt och ha med sig både på vattnet och på land. Håll dig uppkopplad med quatix 6 och få aviseringar för inkommande samtal, sms, mail och ännu mer med hjälp av smartaviseringar3. Med Garmin Pay™, vår kontaktlösa betalningslösning4, kan du handla och betala utan att ha något annat med dig än din klocka. I quatix 6-serien kan du lagra upp till 2000 låtar och även synkronisera spellistor från flera av de mest populära musikleverantörerna5 och lyssna utan behov av att ha telefonen med dig.

quatix 6 är fullspäckad med marina funktioner och då du parar ihop den med Garmin-elektronik ombord kan du streama NMEA® 2000-data för att kunna ta del av sensorinformation om fart, djup, temperatur, vinddata och ännu mer – direkt på handleden, oavsett vilken slags båt. Precis som i tidigare quatix-modeller kan klockan paras ihop med autopiloten ombord och användas som fjärrkontroll. Du kan då använda din quatix 6 till att ändra kurs, aktivera ett spår eller styrmönster och följa en GPS-rutt.

Med quatix 6 är det enkelt att markera och spara en waypoint var du än befinner dig på båten, du behöver inte ta dig tillbaka till plottern. Den kan också användas för att styra underhållningssystemet ombord tack vare appen Fusion-Link Lite. quatix 6 har också stöd för

BlueChart® g3-sjökort med integrerad Navionics®-data och kan användas för navigering eller som ett navigeringsverktyg att ha i reserv.

Via en smartphone kan du få aktuell information om tidvatten i din quatix 6, som är framtagen för att vara på vattnet. Den är utrustad med ett ankarlarm som varnar om man driver och även en kalkylator som anger hur mycket ankarlina du behöver släppa ut. Vid fiske finns en tävlingstimer och en log över fiskefångsten tillgänglig så att du kan hålla koll på antalet fiskar som du dragit upp samt när det är dags att åka tillbaka för invägning. Vad gäller segling så finns SailAssist™-funktioner redan inlagda och ger dig bland annat förbättrade funktioner vid kappsegling såsom virtuell startlinje, avstånd till start, nedräkningstimer och kryssningsguide.

quatix 6 har också handledsbaserad pulsmätning2 med stressmätning dygnet runt, pulsmätning vid handleden under vattnet vid simning och Pulse Ox6 som mäter syremättnad i blodet som stöd för avancerad sömnregistrering och acklimatisering. Dessutom hjälper den innovativa funktionen Body Battery™ dig att mäta din kropps energinivåer och ha koll på hur energinivån i din kropp är vid varje givet tillfälle, vilket hjälper dig att planera när du ska träna, vila och sova.

quatix 6 har en stor 47 mm ständigt påslagen 1.3” färgskärm med LED-bakgrundsljus som gör att du enkelt kan läsa data i alla typer av ljus. Quatix 6 är vattenklassad ned till 100 meter7, och är framtagen för att klara de allra tuffaste förhållanden. Den har 14 dagars batteritid i smartwatchläge, 24 timmar i GPS-läge och upp till 60 timmar i UltraTrac™ batterisparläge. Med nya anpassningsbara Power Manager kan du se och styra hur olika inställningar och sensorer påverkar batteritiden och justera batteritiden så att den varar längre då du är ute.

quatix 6 kommer att finnas tillgänglig i mitten av april i två versioner: quatix 6 och quatix 6 Titanium. quatix 6 Titanium har en reptålig safirlins, boett i titan, knappar och en baksida i titan. Det ingår både ett armband i titan och ett cirrusblått QuickFit™-armband i silikon. Den har ett rekommenderat cirkapris på 11 119 kronor. quatix 6 har en boett, knappar och baksida i rostfritt stål och ett kaptensblått armband ingår. Den kommer att ligga på ett rekommenderat cirkapris på 7 799 kronor. Kompatibla produkter är: GPSMAP® 722/922/1222 Plus, GPSMAP 1022/1222, GPSMAP 7400, GPSMAP 8400, GHC™ 20, GNX™ Wind och GNT 10.

 

2 Se Garmin.com/ataccuracy för mer information

3 Då den är ihopparad med kompatibel smartphone. Se Garmin.com/ble för mer information

4 Visa vilka länder, betalningsnätverk och banker som det här fungerar med för närvarande på Garmin.com/GarminPay/banks

5 Premium abonnemang hos en tredjeparts musikleverantör krävs

6Det här är inte en medicinsk enhet och den är inte avsedd att användas vid diagnos eller övervakning av medicinska tillstånd, se Garmin.com/ataccuracy.Pulse Ox är inte tillgängligt i alla länder

7 Se Garmin.com/waterrating för mer information

Om Garmin

Built to last. Tre enkla ord som beskriver våra produkter, vårt företag, vår kulter och vår framtid. Som en ledande global leverantör av navigationslösningar strävar vi efter att tillverka överlägsna produkter för bilar, flyg, sjöfart, utomhusaktiviteter och sport som är en grundläggande del av våra kunders liv. Garmin är ett registrerat varumärke av Garmin Ltd och dess dotterbolag. Alla andra varumärken, produktnamn, företagsnamn och servicemarkeringar tillhör och ägs av dess respektive ägare. Alla rättigheter är reserverade.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera