Annons

 i Press/Reklam

Garmin presenterar nu quatix 3, en smartwatch med avancerade funktioner för navigering, fiske och segling, men också för multisport och andra sportaktiviteter. Dessutom är den ett bärbart instrument som streamar data från kompatibel marinelektronik ombord.

– Garmin har designat klockor i över ett decennium och vi är glada över att nu kunna överföra funktionalitet och design från vår populära fenix 3 i kombination med marina funktioner i quatix 3 – den första marina smartwatchen, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Den är byggd för att klara den hårda marina miljön och är därför en perfekt produkt för de som lever ett aktivt liv på både vattnet och på land.

quatix 3 har många navigations- och seglingsfunktioner. Den fungerar som ett bärbart instrument som trådlöst streamar NMEA 2000-data så att du får tillgång till viktig information som fart, djup, temp, vinddata och ännu mer oavsett var du befinner dig på båten. Du kan även använda quatix 3 som fjärrkontroll till Garmins actionkamera VIRB, och styra din Fusion-stereo direkt från din handled. Dessutom har den en MOB-funktion så att du kan markera MOB och enkelt navigera tillbaka till den platsen. quatix 3 har även en 3-axlad elektronisk kompass, barometer och höjdmätare.

quatix 3 är förladdad med ett antal marinspecifika funktioner och urtavlor. Seglingsfunktioner som tack assist, hastighet, distans, kappseglingstimer, distans till startlinjen och tid till start ger dig ovärderlig information vid träning och tävling. Fiskefunktioner med tävlingstimer och fångsträknare gör det enkelt att ha koll på de fiskar du har fångat och hur mycket tid du har kvar att fiska på och ankarlarm gör dig uppmärksam på om båten börjar driva.

quatix 3 har en högupplöst Chroma-skärm i färg som syns i alla typer av ljusförhållanden. Den har en vattenklassning på 10ATM/100 meter och en reptålig safir-lins som tål de flesta vattensporter. EXO-antennen i rostfritt stål tar emot signaler från både GPS och GLONASS och ger dig bra positionering även vid mer utmanande förhållanden. Quatix 3 har upp till 20 timmars batteritid i GPS-läge, 50 timmar i UltraTrac-läge och sex veckor i klock-läge (beroende på inställningarna)

Liksom andra GPS-klockor från Garmin har quatix 3 multisport-funktioner för Golf, SUP, rodd, simning, vandring, skidåkning, löpning och mycket mer. Med daglig aktivitetsmätning och uppkopplade funktioner fungerar den som en snygg smartwatch. Den räknar dina steg, kalorier, distans och sömn och för sedan trådlöst över all data till appen Garmin Connect mobile. Du kan också ansluta din klocka till en kompatibel smartphone för att se samtal. SMS och email direkt i klockan. Dessutom är quatix 3 Connect IQ-kompatibel så du kan anpassa din klocka med en mängd olika urtavlor, datafält, widgets och appar.

quatix 3 beräknas finnas tillgänglig i februari 2016 till ett rekommenderat cirkapris på 6 399:-


Garmin grundades utifrån principerna innovation, komfort, prestanda, värde och service. Våra två grundare Gary Burell och Dr. Min Kao visar två av våra många innovativa produkter i lobbyn av Garmins huvudkontor i Olathe, Kansas, USA.

Vad som började som en ”brainstorming” med en handfull ingenjörer kring ett spelbord 1989 har idag utvecklats till en världsomspännande organisation med 8 500 anställda. Garmins vision är idag lika enkel som den var då. Att skapa produkter för navigation och kommunikation som berikar våra kunders liv. Våra innovativa produkter sträcker sig över många användningsområden som vägnavigation, flyg, marin, fitness, jakt, friluftsliv och mobilelektronik.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!