Annons

 i Press/Reklam

Garmin presenterar idag quatix 5, en marin smartwatch med GPS som är designad specifikt för ett liv på sjön. quatix 5 är mycket mer än en klocka och kan kopplas ihop med kompatibel Garmin marinelektronik för att styra skärmar och autopilot och spegla information som fart, djup, temperatur, vind och mycket mer. Förutom en massa marina funktioner har quatix 5 också sportprofiler för både land och vatten som löpning, vandring, cykling, simning, rodd och paddle board för att nämna några.

quatix 5 har daglig aktivitetsmätning1, smarta aviseringar2, Garmin Elevate™ pulsmätning på handleden och lång batteritid och kan bäras dygnet runt. Designen är slimmad och elegant, men samtidigt robust och byggd för att tåla hård marin miljö. Knapparna och den 47mm stora boettringen är tillverkad i rostfritt stål och tack vare de nya QuickFit™ banden som finns i metall, läder och silikon kan du byta band på ett par sekunder helt utan verktyg.

– Oavsett om du är sportfiskare, paddlar kanot eller seglar är quatix 5 perfekt för dig som gillar ett liv på vattnet, säger Dan Bartel, försäljningschef på Garmin International.

– Klockan kombinerar funktion med design från vår populära fenix® 5 multisportklocka med olika marina funktioner för att leverera den mest sofistikerade och uppkopplade marina smartwatch som finns på marknaden idag.

quatix 5 kan kopplas ihop med din Garmin-elektronik ombord och streamar då NMEA® 2000-data så du får tillgång till viktig information som fart, djup, temperatur och vinddata direkt på din handled, oavsett var du befinner dig på båten. Ihopkopplad med en GHC 20 autopilot kontrollenhet, kan du styra autopiloten även om du inte står vid rodret. Du kan också markera och spara waypoints i plottern från din klocka samt styra musiken via den inbyggda FUSION-Link™ Lite appen som styr anslutna StereoActive™-produkter och ANT-kompatibla stereomodeller.

När du är ute på sjön kan quatix 5 visa aktuella tidvattendata via en smartphone. Den har också ett ankarlarm som varnar vid drift samt en beräkningsfunktion som talar om när rätt längd på ankarlinan är ute. För fiske finns en tävlingstimer och fiskfångstlog som hjälper dig att hålla reda på fisken som du har fångat och tiden som är kvar innan invägning. Och för kappsegling har quatix 5 tack assist, nedräkningstimer, distans till startlinjen, och tid att bränna före start.

quatix 5 har en rostfri EXO™ antenn med högkänslig GPS- och GLONASS-mottagare som ger riktigt bra mottagning även vid tuffa förhållanden. Den är vattentät ner till 100 meter3, har en tydlig färgskärm med LED-belysning och en batteritid på upp till 24 timmar i GPS-läge, 60 timmar i UltraTrac™-läge och två veckor i smartwatch-läge (beroende på inställningar).

Förutom alla marina funktioner och multisportfunktioner kan du även få smarta aviseringar i din quatix 5. Ihopkopplad med en kompatibel smartphone ser du samtal, SMS och email direkt på handleden. Den är också kompatibel med Connect IQ™, en öppen plattform där du kan ladda ner appar, widgets, datafält och urtavlor.

quatix 5 finns både i vanligt utförande med blått QuickFit-armband till ett rekommenderat cirkapris på 6 399: – samt quatix 5 Sapphire med en repfri safirlins och som levereras med ett rostfritt metallarmband och ett blått QuickFit-armband i silikon. Den kommer ha ett rekommenderat cirkapris på 8 999: –

1 Se Garmin.com/ataccuracy för mer information.

2 Ihopkopplad med en kompatibel smartphone. Se Garmin.com/ble för mer information.

3 Se Garmin.com/waterrating för mer information. 

Garmin grundades utifrån principerna innovation, komfort, prestanda, värde och service. Våra två grundare Gary Burell och Dr. Min Kao visar två av våra många innovativa produkter i lobbyn av Garmins huvudkontor i Olathe, Kansas, USA.
Vad som började som en ”brainstorming” med en handfull ingenjörer kring ett spelbord 1989 har idag utvecklats till en världsomspännande organisation med 8 500 anställda. Garmins vision är idag lika enkel som den var då. Att skapa produkter för navigation och kommunikation som berikar våra kunders liv. Våra innovativa produkter sträcker sig över många användningsområden som vägnavigation, flyg, marin, fitness, jakt, friluftsliv och mobilelektronik.

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med på vårt nyhetsbrev och få senaste nytt från oss på +FishEco.

Prenumerera nu »

You have Successfully Subscribed!