Annons

 i Notiser, Press/Reklam

Pressmeddelande. Garmin utökar sin Force Kraken trollingmotorserie så att den passar ett större utbud av båtar

Garmin lanserar idag ett nytillskott till sin Force®Kraken-serie. Den finns nu tillgänglig med en skaftlängd på 48” som passar mindre båtar. Kraken är den mest kraftfulla trollingmotor1 som finns tillgänglig inom sportfiske. Den har ett vridfäste som gör den enkel att installera även på båtar där utrymmet i fören är begränsat och erbjuder fiskare banbrytande funktioner, avancerad precision och sömlös integrering – det finns inte någon annan motor ute på marknaden som är mer kraftfull1.

“Tillskottet av en ny rigglängd i vår prisbelönta Force trollingmotorserie utökar urvalet för våra kunder och våra möjligheter att tillhandahålla trollingmotorer som är de bästa på marknaden till våra kunder. Kraken är i framkant då det handlar om kraft och effektivitet, oavsett om det handlar om bassbåtar, styrpulpetbåtar eller fiskebåtar. Vi är därför glada över att nu kunna utöka vår Kraken-serie med ytterligare en storlek på 48” som är perfekt för båtar där utrymmet i fören är begränsat.” –Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

Vad fiskare gillar allra mest med Kraken:

  • Krakens borstlösa motor använder en högeffektiv propeller för att producera 100 lbs dragkraft i ett system på 36 volt eller 80 lbs dragkraft i ett system med 24 volt, mäts enligt ISO-standard (International Organization for Standardization) för statisk dragkraftsmätning. Då den har längre drifttid än borstade motorer kan du lita på att den hänger med dagen lång. Fokusera mer på fisk och mindre på batteritiden.
  • Trådlös integrering med Garmins sjökortsplottrar och smartwatches gör det enkelt för dig som fiskar att skapa rutter, mönster och spår som trollingmotorn följer då du fiskar.
  • Installera enkelt med Krakens LiveScopesystem för kabelhanteringmed vilken du enkelt kan dra givarkabeln på insidan av trollingmotorns skaft. Med Krakens LiveScope monteringsfäste (köps separat) kan vilken LiveScope-givare som helst installeras och användas i alla tre lägen – framåt, nedåt och perspektivläget.
  • På utvalda Kraken-modeller ingår inbyggd ekolodsintegrering med en allt-i-ett GT56UHD-givare som tillhandahåller Ultra High-Definition ClearVü och SideVü skanningekolod tillsammans med CHIRP traditionellt ekolod för att ge utomordentlig bildskärpa av struktur och fisk under och vid sidan av båten.
  • Stanna där fisken är med hjälp av Krakens ankarlås som tillhandahåller Garmins mest exakta teknologi för båtpositionering med multi-band GPS signalmottagning och integrerad AHRS (attitude and heading reference system) som ser till att båten blir kvar på ett och samma ställe.
  • Navigera där det passar dig ombord på båten med den inkluderade trådlösa fjärrkontrollen. Kontrollera Kraken trollingmotor med ett virtuellt och exakt ankarlås, funktioner för autopiloten, håll kursen och styr med point-and-go gester – dessutom flyter den. En kompatibel Garmin smartwatch, som prisbelönta quatix®7-serien, kan också kopplas ihop med Kraken för att du ska kunna kontrollera styrning, ankarlås och mer – direkt från handleden.

Robust och pålitlig design samt prisbelönt support

Kraken är framtagen för de tuffa förhållanden som är till havs och är byggd för at klara utmaningar under extrema fiskeförhållanden. Propellern har en design med en tunnare framkant för att minska motstånd och maximera kraft, medan bakkanten är utvecklad för att minska luftbildning i vattnet som kan skapa kavitation och störa kraftöverföringen. Den robusta och tåliga kompositriggen och alla komponenter har ett avancerat skydd mot korrosion och saltvatten. Kraken har en begränsad garanti på 3 år och en livstids begränsad garanti på riggen samt support genom ett ständigt ökande nätverk av återförsäljare som erbjuder service.

Kraken på 48” finns tillgänglig nu i både svart och vitt till ett rekommenderat cirkapris på 52 249 respektive 54 649 kronor. Andra tillgängliga Krakenmodeller; 63-, 75- och 90” skaftlängd i vitt samt 63- och 75” i svart. Alla svarta Kraken-modeller säljs med en GT56UHD-givar. Besök Garmin.se för att läsa mer om Kraken trollingmotorer.

I enlighet med ISO-standard 13342

 


Om Garmin

Built to last. Tre enkla ord som beskriver våra produkter, vårt företag, vår kultur och vår framtid. Som en ledande global leverantör av navigationslösningar strävar vi efter att tillverka överlägsna produkter för bilar, flyg, sjöfart, utomhusaktiviteter och sport som är en grundläggande del av våra kunders liv. Garmin är ett registrerat varumärke av Garmin Ltd och dess dotterbolag. Alla andra varumärken, produktnamn, företagsnamn och servicemarkeringar tillhör och ägs av dess respektive ägare. Alla rättigheter är reserverade.

Alla fiskenyheter direkt till din mail? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Sportfiskeprylar

 

<

Annons

Sportfiskeprylar
Rekommenderade artiklar

Kommentera